Snart showtime i Spania

Trubaduren Roger Strømsnes fra Vikhammer er straks klar for å reise på turne til Torrevieja i Spania hvor han skal underholde under Den Norske Klubbens 30-årsjubileum.

Med seg i bagasjen har den blide trubaduren instrumenter, mikrofoner og kostymer for oppdraget og et nytt allsanghefte han har laget for anledningen.

– Det har jeg tenkt skal være min lille jubileumsgave til klubben og jeg har fått laget 100 eksemplarer med 28 allsanger inni. «Malvik æ ælske dæ» er selvsagt en av sangene, men det er en rik blanding med alt fra Sputnik, via Åge til Rotmo og Gluntan, forteller Roger Strømsnes.

«Oppdaget» av tante

Det var under ett underholdningsshow på Sirkus Shopping at Roger ble kontaktet av sin tante Inger-Lise (Rønning) og Jarle Rundhaug som er sentrale i arbeidet med Den Norske Klubben i Torrevieja. Inger-Lise er Roger sin tante som kommer fra Malvik og som nå er en av de «fastboende» nordmennene i Torrevieja.

– Selvsagt var det smigrende og bli spurt om ett slikt oppdrag og det var ikke nei i min munn til å ta med meg disse «typene» mine å reise til varmere strøk mens vinteren kommer her i Trøndelag.

I området bor det nesten 30.000 nordmenn som blant annet arrangerer storstilt feiring av 17.mai hvert år. Gjennom Den Norske Klubben får beboerne tilbud om bussturer og sightseeing rundt om i Spania, Spanskkurs og andre faste klubbaktiviteter.

– Jeg skal i utgangspunktet kjøre noen parodier og kanskje blir det plass til «Malvik æ ælske dæ», jeg er åpen for det meste, forteller Roger.

– Spaniaturen er over ti dager så muligens blir det både allsangkvelder og serenader ved bassengkanten, hvem vet, avslutter den populære trubaduren fra Vikhammer.

Les om Rogers sitt parodishow her.