Tradisjon i Malvik kirkestue

Lørdag 12.november fra kl.10:00 til 16:00 og søndag 13. november fra kl. 12:00 til 16:00 inviteres det til kunstutstilling i Malvik kirkestue.

For sjuende år på rad arrangerer Malvik kunstforening utstilling i Malvik kirkestue. Malviknytt tok en tur til atelieret lederen Borghild Antonsen har i andre etasje, over garasjen der hun bor i Forbordveien. Astrid Warholm Haugen og Heidi Blokkum er også medlemmer av kunstforeningen og da Malviknytt kom, var damene godt i gang med planleggingen av årets utstilling.

Heidi Blokkum, Borghild Antonsen og Astrid Warholm Haugen.
Heidi Blokkum, Borghild Antonsen og Astrid Warholm Haugen.

– Det vil være en utstilling med mange ulike kunstformer. Dette er en salgsutstilling, så her vil det være muligheter for å få kjøpt seg kunst eller få handlet litt julegaver, sier Borghild.

– Det bruker å være veldig hyggelig, og det er mange som kommer igjen år etter år. Det er salg av kaffe og kaker, og det vil være utlodning av gevinster som foreningens medlemmer gir, sier Astrid.

I tillegg til denne årlige utstillingen, er Malvik kunstforening en aktiv forening med ulike utstillinger, kurs og medlemsmøter. Foreningen har omlag 85 medlemmer, i en alder fra 20 år til de som har passert 80 år.

– Hos oss er det ingen aldersbegrensning. Man må bare ha lyst til å drive med kunst, forteller Heidi og legger til at de ønsker også nye medlemmer hjertelig velkommen.

Alle de tre damene vi møter, er nok meget så kreativ og det viser seg at de mestrer mange ulike kunstformer og teknikker.

– Jeg prøver det meste. Og har gått ett år på kunstskole og ett år på en maleskole, forteller Borghild og peker ut ulike teknikker på bildene som henger rundt omkring på veggene.

– Borghild er en tusenkunstner, skyter Astrid inn.

Lørdag og søndag, 12. og 13. november vil det altså bli mulighet til se og eventuelt kjøpe kunst fra disse tre damene, og andre lokale kunstnere fra Malvik kunstforening i Malvik kirkestue. Inntektene fra utlodningen og kaffe- og kakesalget går i sin helhet til kirkestua.