Revy på god, gammel oppskrift

Vil du se lokalrevy laget på en god gammel oppskrift, så sies det at årets Hommelvikrevy «På villere veier» er revyen du bør få med deg.

Lørdag 12.november braker det løs med premiere og Hommelvikrevyen inviterer til deres revyoppsetning nummer 25.

Skjermbilde av revyens plakat.
Skjermbilde av revyens plakat.

Malviknytt tok turen innom en øving og slo av en prat med flere i revygjengen.

Det sparkes oppover
Siden 1955 har Hommelvikrevyen altså levert 25 revyoppsettinger og blant titlene som kan huskes er, «Kast maska», «Kor e’ trå’n», «Får-i-kål’n» og «Vi overvåker».

Tittelen på årets revy gjenspeiler nok innholdet i mange av numrene, enten det er ny E6, Malvikstien, skilandslaget eller regjeringen som får gjennomgå. Hommelvikrevyen har en lokale profil og parodier gjerne på kommunens kjente ansikter eller andre som kan sees, ytrer seg skriftlig eller på annen måte høres i kommunen.

– Vi sparker både lokalt og nasjonalt, men det sparkes bare oppover, sier Bente Hansen.

Produksjonsansvarlig for årets forestilling er revyveteranen Hege Olufsen.

– Vi begynte øvingen den 1. helgen i september og siden har vi øvd to kvelder i uken. Vi har satt opp en øvingsplan, slik at ikke alle er her samtidig. Hver enkelt kommer når det skal øves på deres nummer. Vi har litt igjen før numrene sitter, men det er jo sluttresultatet som teller, sier Hege.

– Vi ligger der vi skal på dette tidspunktet, skyter veteranen Åke Brandslet inn og sier at årets revy er like bra som alltid. Det er alltid nye settinger, men det blir bra, mener han.

Åke var med på sin første Hommelvikrevy i 1973, da var det revyen Jo-Jo som sto på plakaten. Etter dette har han vært med på de fleste revyene som Hommelvikrevyen har satt opp.

Fra 17 år opp til 69 år
En av årets nykommere er 17 år gamle Patrick Valsø.

dsc_0028

– Dette er kjempeartig. Jeg har erfaring fra Framlaget og har vært med der i omlag tre år. Det var etter skoleforestillingen Serum serum, at jeg fikk forespørselen om jeg ville begynne i Framlaget. Det er mye nytt og veldig mye forskjellig å lære i revy og vi er veldig spredt i alder. Jeg er med på mange nummer og de voksne er overraskende kule. Det er sånn passe med galskap, men da en sånn positiv galskap. Jeg er spent på premieren, og gleder meg til å kjenne adrenalinet rett før forestillingen. Det er en sånn følelse at man nesten bare har lyst til å springe, men så går det jo veldig bra.  De voksne har mye erfaring, hjelper oss mye og er faktisk ikke så strenge, forteller Patrick med et glimt i øye.

Trine Evenshaug og Pål-André Weisethaunet er også nye ansikter i Hommelvikrevyen, også de har fått god sceneerfaring fra teatergruppa i Hommelvik Framlag.

– Vi har hele spekteret av alder, helt fra 17 år opp til 69 år. Vi er heldige som har rekruttert veldig flinke ungdommer fra Framlaget. I tillegg til de nye , har vi selvfølgelig med de kjente revyartistene Aina Kristiansen og  Torstein Fosmo. Vi er spesielt heldige som har Torstein med oss. Selv om mange har bidratt med tekster, så er det nok Torstein som står bak det aller meste, forteller produksjonsansvarlig Hege Olufsen.

Det ligger an til omlag 20 nummer i årets Hommelvikrevy og i tillegg til de navn som tidligere er nevnt, vil både Lise Anna Øwre, Ann-Kristin Sneisen, Mari Moen, Marianne Lundberg, Bente Hansen, Tore Hammer, Jo Arne Fosmo, Mari Moen, Marianne Lundberg og Eirin Leirvik være å se på scenen.

Ny regi

Regissør av årets revy, er Marita Rødset fra Trondheim. Hun er omtalt som en erfaren instruktør, med over 90 premierer på samvittigheten. Marita Rødset tok over stafettpinnen etter Rakel Sivertsen og Ninni Kristine Austad, og skal sette sitt preg på den tradisjonsrik revyen.

– Det blir nok litt annerledes innpakning enn før, men humoren er den samme, skriver revysjefen Jan-Eirik Eggen i en pressemelding.

Ingen revy uten orkester
Hommelvikrevyen skriver i sin pressemelding at et av de viktigste varemerkene for revyen, er revyorkesteret med sin reale blåserekke. Musikalsk leder er som alltid Marit Hammer. Sammen med Marit er det musikerene John Harald Brobak, Ronny Farsund, Tor-Eirik Paulsen, Eskil Haug, Svein-Terje Aspen, Eirik Haugen og Ole Christian Iversen som utgjør orkesteret.

Hele fire forestillinger
Årets revy er satt opp med hele fire forestillinger, og lørdag 12. november er det altså klart for premiere. Videre er det forestillinger på Hommelvikrevyen 2016, «På villere veier» både 13., 14. og 19. november. Alle forestillingen spilles på Bruket Kulturhus i Hommelvik og billetter kan bestilles her.