Hele bygda på basar

Årets basar i Mostadmark ble nok en suksess. Det var fult både på parkeringsplassen foran samfunnshuset og ved kapellet, når Kopplaget inviterte til basar.

Basar 2016

 

Malviknytt møter Aksel Krokan på 6 år og slår av en prat med han.

– Jeg bor rett borti her og syntes det er artig å vinne pakker, derfor kjøper jeg mest sånn katta i sekken. Jeg har fått penger av både Lailla og bestemor før årets basar, og er veldig godt fornøyd med dagen, forteller Aksel.

Basar 2016
Aksel Krokan

På det ene bordet sitter Mona Valli med barnebarnet Johan Valli Langolf. Johan er meget godt fornøyd, for han har vunnet mange fine ting, blant annet en klokke.

– Det er en tradisjon for oss å være her. Som oftest bruker jeg å hjelpe til, men ikke i dag. Vi har vunnet veldig mye fint, faktisk en hel pose. Her er det lugger, votter, julepynt og litt forskjellig, forteller Mona.

Mona Valli og og Johan Valli Langolf.
Mona Valli og og Johan Valli Langolf.

På et av de andre bordene sitter en alltid blir Astrid Viken sammen med barnebarnet, Ola Gunnar Viken, Kari Smiseth og Grete Viken. Astrid Viken har bodd i Mostadmark siden 1955 og husker godt da huset ble bygd på slutten av 1950 tallet.

– Ja, jeg har vært med siden huset ble bygd og har prøvd å delta på alle basarene som har vært. Tror faktisk det er bare en jeg ikke har fått med meg. Men jeg har faktisk aldri vunnet så mye som i år, forteller en fornøyd Astrid Viken.

Astrid Viken, Ola Gunnar Viken, Kari Smiseth og Grete Viken.
Astrid Viken, Ola Gunnar Viken, Kari Smiseth og Grete Viken.

På et av de andre bodene finner vi noen som har tatt turen helt fra Trondheim, for å få med seg basaren i Mostadmark Samfunnshus. Aud Sidsel Wold og Kai Anders Wold har lange tradisjoner med å komme til Mostadmark når kopplaget arrangerer basar.

– Vi har vært her i mange år og vi har vunnet mange fine premier. Først er det basar med kaffe og kaker her på samfunnshuset og etterpå er vi invitert hjem til Eli og Nils Aarstad på saltkjøtt og kålstappe, og vi gleder oss, forteller Aud Sidsel.

Basar 2016
Kai Anders og Aud Sidsel Wold

– Det er nok i overkant av 100 mennesker her i dag og det er vi veldig godt fornøyd med. Det ble til slutt nesten 1000 gevinser til årets arrangement, så har skal det være store muligheter til å vinne enten på tombola eller få noe fint i katta i sekken, sier en fornøyd leder for samfunnshuset, Hanne Fredriksli og legger til at hun nå tror det blir nye vinduer på samfunnshuset.

Alle foto: Hanne Lundemo Bakken