Baketradisjon til jul

Det er tradisjon at det selges hjemmebakt tjukklefse og flatbrød når hommelvik juniorkorps inviterer til Grautfest på Karlslyst.

Årets utgave av det tradisjonsrike arrangementet på gårdsbruket fra 1820-årene er intet unntak.

– Det har vært nesten tretti voksne og en 12 – 15 ungdommer i sving her på skolekjøkkenet ved Hommelvik ungdomsskole i helga, forteller dugnadsleder Tore Skei når Malviknytt tar turen innom bakedugnaden. Sammen med kona Birgit har han hatt ansvaret for denne dugnaden de siste ti årene, men nå er det slutt.

– Nå overlater vi kjevler og takker til nye krefter, noe som er helt naturlig når vi ikke lengre har m ed unger i juniorkorpset, sier Tore. (saken fortsetter under bildet)

PEPPERKAKER: (f.v.) Frida Elise Halseth, Runa Augdahl, Aglbé Laberge, Julianne Murberg, Inger Marie Teigen og Kristine Holden
PEPPERKAKER: (f.v.) Frida Elise Halseth, Runa Augdahl, Aglbé Laberge, Julianne Murberg, Inger Marie Teigen og Kristine Holden

 

Hjemmelagde hemmeligheter.

Som alle gode bake- og matoppskrifter er det en viss hemmeligholdelse rundt produksjonen av flatbrød og lefser til Hommelvik juniorkorps sitt førjulsarrangement.

– Deigen til flatbrødet er det vi selv som lager, forteller Tore. Vi bruker å si vi hadde en hemmelig oppskrift både på tjukklefsa og flatbrødet, men disse er ikke klassifisert som «top secret» lengre, men smaker godt, det kan også reporteren bekrefte.

Det bakes et 50-talls esker med flatbrød, haugevis med tjukklefser og dunger med pepperkaker som alt skal selges under Grautfesten på Karlslyst som i år arrangeres den første helga i advent 26. og 27.november.

Se flere bilder her: