UKM i februar

Ung Kultur Møtes (UKM) skal avholdes på Bruket Kulturhus i Hommelvik i midten av februar neste år.

Den årvisse mønstringen av unge kulturutøvere i mange forskjellige sjangere skal arrangeres her i Malvik, tirsdag 14. og onsdag 15.februar i 2017.

Dette kunne de ansvarlige fra kommunens kulturkontor og kulturskole opplyse under et «kick-off» på ungdomshuset i Hommelvik denne uken.

– Det er mange viktige datoer å merke seg framover for de som vil være med, enten som deltakere eller medarbeidere, fortalte Trude Bekkavik.

Skrivekurs

Allerede onsdag 9.november er det skrivekurs for ungdom med låtskriver Fredrik Olsen fra Kråkesølv. Han forteller hvordan han går fram når han skal skrive en tekst til ei låt. Han deler noen tanker rundt det å skrive og vil gi deltakerne på kurset noen utfordringer.

– Her kan du få veiledning og inspirasjon for å kunne bli enda bedre til å skrive, eller du kan få inspirasjon for å kunne delta på Ungdommens kulturmønstring, forteller Katrine Herringbotn ved biblioteket.

Kurset er gratis og er på biblioteket på Vikhammer (Malvik videregående skole) onsdag 9.november klokken 18.00-20.00

Workshop

Onsdag 1.desember er det workshop på Bruket Kulturhus hvor det etter planen skal bli en rekke aktiviteter og kurs for ungdommene.

  • DJ-kurs
  • Mikrofonteknikk
  • Sangteknikk
  • Drama, leik og improvisasjon
  • Kurs i Spansk gitar

– Vi jobber nå for å få på plass egne instruktører til disse kursene, fortalte Trude Bekkavik. Vi skal også ha eget kurs for de som vil være med i arrangørstaben. Det blir egen work-shop for bandene i januar.

Arbeidsoppgavene er mange og forskjellige under UKM og det trenges medarbeidere til å være vertskap, teknisk arrangør, nettredaksjonen for å nevne noe.