Nortura har fått ny sjef

Slakteriet på Sveberg blir nå pilotanlegg for Nortura sitt nye datastyringssystem ERP.

Det er det nåværende fabrikksjef, Sondre Halseth som skal lede dette arbeidet. Dette bekrefter Kommunikasjonssjef Ellen Flø Skagen i en e-post til Malviknytt.no.

– Ja det stemmer at vi skifter fabrikksjef i Malvik, sier Ellen Flø Skagen.

– Bakgrunnen er at Malvik skal være pilotanlegg for vårt nye datastyringssystem ERP og vi trenger en person med nødvendig kompetanse om Nortura, bredde i erfaringen og med stort nettverk for at vi skal lykkes med dette.

– Det mener vi fabrikksjef Sondre Halseth er rett mann for og vi har derfor bedt han om dette. Heldigvis har han takket ja, og det setter vi svært stor pris på.

– Odd-Erik Sveen som til vanlig er fabrikksjef på Otta trår til som konstituert fabrikksjef inntil videre, forteller kommunikasjonssjef i NORTURA, Ellen Flø Skagen.

Skifter hele datasystemet

Det er en omfattende jobb Sondre Halseth og hans kolleger nå skal i gang med.

– Nortura skal skifte hele datasystemet for hele konsernet både på produksjon og personal/administarasjon og i Malvik, som er pilotprosjekt, er det planen at dette skal være i drift fra 2018, forteller Sondre Halseth.

– Jobben blir nå å luke ut alle mulige og tenkelige «feil». Til nå er det personer med datakompetanse som har vært utviklere, nå skal vi som har større kjennskap til rutinene og produksjonen inn.

– Det er et omfattende arbeid som skal gjøres og jeg startet i min nye jobb allerede forrige uke, forteller Halseth. Nå blir det mye reising til Oslo i det neste halve året. Deretter skal anlegget her i Malvik over på det nye systemet som en pilot før de resterende 32 anleggene i landet også skal få det nye systemet. Prosessen er ventet å være ferdig langt ut på 2020, forteller Sondre Halseth.