Med lidenskap for lys

I et nybygg oppi Smiskaret, møter vi ei blid og trivelig dame som har gjort alvor av hobbyen sin. Ranveig Eide Langørgen har i omlag 10-12 år hatt lys som sin store hobby og lidenskap. Ranveig bor på Jakobsli, men er i ferd med å etablere seg i flotte lokaler på gården Stav Østre.

– Min datter har hest her på gården, så slik kjenner jeg både Kari og Frode som driver gården, forteller Ranveig.

Firmaet har hun drevet siden 2005 og etter som årene har gått, har hun funnet mer og mer livsglede i å lage lysene.

Ranveig Eide Langørgen

– For meg er det rekreasjon å lage lys. Tidligere har jeg sittet ved kjøkkenbordet, men nå har jeg disse flotte lokalene. Jeg rett og slett elsker det, sier Ranveig.

Ranveig er ofte å se på salgsmesser og martnaer rundt omkring, hvor hun selger sine hånddekorerte levende lys og sine kunstlys.

– Lys skal ikke være sesongvare, det er flotte personlig gaver, til både gammelt og ungt. Jeg lager masse temalys – jakt, fotball og det som kundene ellers måtte ha ønske om. Jeg er nøye med bruk av logo og merkevarenavn, og bruker å be om tillatelse hvis jeg lager lys med slike ting på.  Jeg lager selvfølgelig også lys både til bryllup, konfirmasjon og dåp, forteller Ranveig.

Fotballlys

DekorlysFor Liverpool supporter, har hun laget YNWA-lys med teksten til hele ‘You’ll never walk alone’, to liverbirds og QR kode som linker til Youtube-film med historien om Mirakelt i Istanbul. Eller du kan velge LFC-lys som har klubbdrakten på den ene siden og klubblogoen på den andre.

 

Er du Leeds supporter, kan du kjøpe lys med hele teksten til Marching on togheter, to logoer og QR kode som linker til Youtube-film fra 4-3 kampen mot Liverpool i 2000, Mark Vidukas store kamp.

Man United supportere kan velge mellom lys med Zlatan eller Pogba. Hun har også Man United logo lys eller lys med Glory Glory, som har QR kode med link til Youtube-fil med høydepunktene fra CL-finalen i 1999.

Kunstlys

Ranveig har avtale med kunstnerne Grethe By Rise og Kjersti Stokke. Hun bruker deres arbeider på lyskolber.

Kunstlys

Lyskolbene er av 100% stearin og istedenfor veke, har Ranveig fått laget en lysform hvor hun tar ut innmaten og setter inn telys. På denne måten fremstår kunstlysene som evighetslys. Kunstlysene lager hun, både som runde og firkantede lyskolber.

– Du får et helt fantastisk gjennomskinn på disse, forteller Ranveig.

Redesign

RedesignHennes mann, Jon-Roar Langørgen deler hennes interesse for å lage ting. Ranveig viser også stolt frem ting han har laget. Flotte redesign lysestaker, laget av planker fra et gammelt hus får nytt liv hos hennes mann Jon-Roar.

– Du kan til og med se at det er blyhagl i plankene her. Det er fra guttungene på denne gården som brukte å skyte på denne veggen. Hender seg han får tilbud om materialer når folk skal rive gamle hus. Da er det ofte de vil Jon-Roar skal lage ett eller annet minne fra det gamle huset og på den måten bevarer de litt av huset, på en hyggelig måte, forteller Ranveig.