Ute på jobb

Mange elever jobber ute i bedrifter rundt i hele Trøndelag. Vi har intervjuet Lene som Jobber hos Håvard på Hommelvik Frisørsenter.

Ute på jobb

Lene er en av mange elever som har skaffet seg jobb i en bedrift. Hun jobber hos Håvard Renanger, på Hommelvik Frisørsenter.

Lene Josie Johnsen (14)

Lene Josie Johnsen
Lene Josie Johnsen

– Så langt i dag har jeg flettet noen av dukkene de har i salongen. Jeg har også vasket håret til dukkene og ryddet opp etter kundene som har vært her, forteller Lene.

Lene synes OD-Dagen er et artig tiltak, og synes pengene går til en bra sak. Hun forteller også at opplegget de har hatt på skolen er morsomt og lærerikt.

– Jeg har alltid ville blitt frisør så jeg synes det var artig at Håvard lot meg jobbe her en dag. Sånn at jeg får et lite innblikk i hvordan en normal hverdag for en frisør er.

 

Håvard Renanger

– Jeg svarte selvfølgelig ja til Lene, når hun spurte om hun kunne få jobbe her for en dag. Jeg synes det er bra å se at

Håvard Renager
Håvard Renager

ungdommen er interessert i å hjelpe andre ungdommer, ved å jobbe en hel dag.

Håvard var positiv til å få ekstra hjelp i bedriften og i iallfall når pengene går til en god sak. Vi spurte om han visste hva pengene går til i år. Da svarte han nei og humret. Vi forklarte at pengene som blir samlet inn på OD-Dagen 2016 går til ungdom i Colombia. Ungdom skal gå på trygge skoler, skal ha kunnskap om sine rettigheter, de skal påvirke politikk og være med å bestemme.

Det siste Håvard sa før vi gikk var at han håpet at pengene går til det formålet det skal til og at pengene når frem.

Tekst og foto: Hanne og Eline