Dette får Kongen se og høre

Når H.M. Kong Harald besøker Malvik tirsdag er det lagt opp til et stort og omfattende kulturprogram.

H.M. Kongen ankommer Midtsandtangen kl. 11.15. Da blir det fanfare ved Luftforsvarets musikkorps.

Deretter er det Hommelvik musikkorps, Malvik musikkorps, Hommelvik juniorkorps og Vikhamar og Saksvik skolekorps som spiller Gammel Jegermarsj.

H.M. Kongen får blomster overrakt av Kaisa Velle Herfindahl, (5 år), Jonas Langørgen, (5 år), begge fra Vidhaugen barnehage og Hjørdis Staven, (91 år) som er beboer ved Hommelvik helsetun.

Etter velkomsttale av ordføreren blir det kulturelt program i «Ly og Le» som presenteres av konferansier Rune Solli.

Program:

Saxe på Vik, sang og dans – 7. klasse fra Saksvik skole gir et innblikk i Magnus Barfots saga historie om «en gjev mann fra Trondheim».

Joralf Halgunseth
Joralf Halgunseth

Tekstlesning ved Jorald Halgunset – Leseombud Jorald Halgunset er en av flere «levende lydbøker» for eldre ved helsetunene i Malvik.

Blimed-dansen – Blimed-dansen er en sang mot mobbing. Kommunen har utfordret skolene og barnehagene i samarbeid med seniordansen om å holde varmen i publikum.

Akrobatikk ved Malvik turn og RG – Turnoppvisning til musikk.

Trygve Stuevold
Trygve Stuevold

Revyinnslag ved Saksvikrevyen – Bjørn og Trygve Stuevold

«No kjem kongen» fra Carl Halck/Karlslyst Musikkteater – Musikalen Carl Halck organiserte 140 frivillige fra Malvik kommune og forteller historien om arbeiderne ved Karlslyst gård i møte med storbonden Carl Halck og Kong Carl Johan.

Omvisning på friluftslivsområdet

Deretter vil det bli omvisning Midtsandtangen for H.M. Kong Harald mens publikum inviteres til cafe Pæra eller Messebygget for servering og kulturelle innslag.

Malvik IL har kafé på Messebygget og det vil være kulturelle innslag ved Lundbergs danseorkester med flere.

Det er aktivitetsdag for barnehager og skoler på Midtsandtangen denne dagen. Barnehagebarna kjører sykkel i kuleløypa rett ved parkeringsplassen, flere av skolene har «fjæradag» og finnes ved stranda.

Bjørg Eigard
Bjørg Eigard

Ordfører Ingrid Aune inviterer deretter på lunsj der H.M. Kong Harald V vil være til stede. Denne avholdes i atelieret i Snekkerverkstedet til Lars Hamran. Snekkerverkstedet er pyntet til utstilling med kunst fra kulturskolen i Malvik og fra eldres kulturmønstring. Utstillingen er montert av kunstneren Bjørg Eigard som hvert år arrangerer kunstfestivalen «lys og refleks i november» nettopp på denne tiden og nettopp her i snekkerverkstedet og ute på Midtsandtangen.

Hommelvik musikkorps, Malvik musikkorps, Hommelvik juniorkorps, Vikhamar og Saksvik skolekorps spiller opp.

Publikum og skoler vil ønske H.M. Kong Harald V farvel med flagg langs oppmerket løype.

Tidspunkt og praktiske opplysninger finner du her.