Lager lokalmat til Kongen

Når Kong Harald med følge skal ha lunsj under sitt besøk i Malvik kommer det meste av maten fra lokale produsenter i Malvik.

Det er bedriften TT Mat på Strømheim i Hommelvik som har oppdraget med tilberedelse og forberedelse av den Kongelige menyen og trioen Kåre Haagenstad, Tanja Nydahl og Nina Wold som står bak firmaet er både stolte og glade for oppgaven de har fått.

– Først og fremst er vi glad for at vi har fått denne tilliten fra Malvik kommune, deretter er det spennende å se hva som finnes av råvarer og lokal mat i Malvik, sier Kåre Haagenstad.

Han har vært i kontakt med mange bønder, jegere og fiskere i kommunen og har fått en god oversikt over hva som finnes.

– Jeg visste ikke at vi hadde så mye lokal mat og by på. Det er kjempebra og interessant også med tanke på videre utvikling av menyen vår.

På menyen står svin fra Halstad gård, majones med urter fra Midtsandtangen, roastbeef av storfe fra Karlslyst gård, rotgrønnsaker fra Vikhammer andelsgård og ost med plommesyltetøy fra folkets frukthage på Midtsandtangen.

Røkt laks og torskemousse fra Svartneset ved Malvikstien, sukkersaltet Malvik-laks, potet fra Haagenstad gård, lun eplekake med epler fra folkets hage i Malvik, og sjokolade med pære fra Midtsand og bringebærhonning fra Revdalen.

– Dette er litt av en anerkjennelse etter ett års drift, sier Kåre, Tanja og Nina i TT Mat som nå har gjort og skal gjøre mange forberedelser til tirsdagens lunsjservering under kongebesøket.

Nesten på fornavn

Både Tanja og Kåre har kokkelert og servert til royale gjester før.

– Jeg har lagd mat til de kongelige både på Statoil og Royal Garden, men Kåre er jo nesten på fornavn med Kong Harald, forteller Tanja.

– Ja jeg har hatt gleden av å lagd mat til de kongelige ved en rekke anledninger, både i Trondheim og en gang på Kongsseteren, forteller Kåre.

Nå har de tre kokkene ved TT Mat satt sammen en lokal lunsjmeny som foreløpig ser slik ut. 

(saken fortsetter under menyen)

Meny for Kongelig lunsj

Svin fra Halstad gård med majones tilsmakt med urter fra Midtsandtangen friluftsområde.

Roastbeef av storfe fra Karlslyst gård med syltet rotgrønnsaker fra Vikhammer andelsgård.

Dagens skjønnhet og Balderost med tomatsyltetøy eller plommesyltetøy fra folkets frukthage på Midtsandtangen.

Røkt laks og torskemousse fra Svartneset ved Malvikstien.

Sukkersaltet Malvik-laks med rømme tilsmakt pepperrot.

Potet fra Haagenstad gård.

Lun eplekake med epler fra folkets hage i Malvik, med krem.

Konfekt fra Cielo, sjokolade med pære fra Midtsand og bringebærhonning fra Revdalen.

(med forbehold om endringer)

Stolt ordfører

Ordfører Ingrid Aune har vært tett på forberedelsene til kongebesøket og et av målene har vært å servere lokal mat.

– Jeg har vært på besøk hos mange av de lokale råvareprodusentene og visste at det fantes mange som hadde mye bra i Malvik. Derfor er jeg både stolt over og glad for at vi med hjelp av TT Mat kan servere og vise fram lokal mat fra hele kommunen, sier Ingrid Aune i en kommentar.

– Vi skal samarbeide med blant andre Svebergtunet om selve serveringen som vi håper blir godt mottatt, sier Kåre Haagenstad. Han gruer seg litt til å presentere de ulike rettene for Kong Harald og et tjuetalls andre personer som gjester Malvik og Midtsandtangen tirsdag.

– Jeg vil gi en honnør til alle som har deltatt i forberedelsene til dette besøket. Vi har brukt bare noen få uker og alle stiller opp med ett smil. Det er flott, sier ordføreren.

Tidligere denne uken var Kåre Haagenstad på leting etter lokalt voksende grønnsaker:

https://vimeo.com/188292799