Nå må du betale

Det er vedtatt at det innføres piggdekkgebyr i Trondheim kommune fra 1. november 2016.

Dette medfører at alle som kjører med piggdekk i, eller gjennom Trondheim i piggdekksesongen må betale piggdekkgebyr. Trondheim kommune oppfordrer til bruk av piggfrie vinterdekk dersom man ønsker å unngå gebyret. Gebyret er et miljøtiltak for å opprettholde god luftkvalitet i byen.

Dette må du betale:

piggdekk
Skjermdump: Trondheim parkering

 

Slik kjøper du oblat

Alle oblater kan kjøpes med app, på web, eller fra egne piggautomater. Oblatene er elektroniske og knyttes til registreringsnummeret på bilen din. Du skal ikke legge noe i ruten på bilen din. Betalingsløsningene vil være tilgjengelig fra ca. 15. oktober 2016

Den enkleste løsningen for kjøp av oblat, er å bruke piggoblat appen. (appen er under utvikling, men vil bli tilgjengelig på AppStore og Google Play. Mer info kommer)

Piggautomatene er plassert ved innfartsårer til Trondheim kommune, og ved Leüthenhaven parkering. Alle automatene har kortbetaling. Automaten ved Leüthenaven lar deg også betale med mynt. Kart over automatene kommer.

Du kan kjøpe dagsoblat med norske, svenske og danske mobilabonnement, for enten tung eller lett kjøretøy. Oblatene er gyldig i 24 timer fra du mottar kjøpstidspunkt.

sms-koder
Skjermdump: Trondheim parkering

Tilleggsgebyrer.

Hvis du kjører med piggdekk i Trondheim i piggdekksesongen, uten å ha betalt gebyr, vil du ved kontroll bli ilagt tilleggsgebyr på kr. 750,-. Kontrollen utføres elektronisk ved å se om registreringsnummeret på bilen er tilknyttet et gyldig oblat.

Refusjonsordning

Du kan få igjen 1200,- for de gamle piggdekkene dine dersom du legger om til nye piggrie vinterdekk. For å få refusjon må bilen blant annet være registrert på noen som bor eller jobber i Trondheim, og de nye dekkene må være kjøpt hos autorisert dekkforhandler. Fullstendige vilkår finner du på skjemaet.

Disse kjøretøyene har unntak:

  • bil med parkeringsbevis for forflytningshemmede
  • motorsykkel
  • henger
  • traktor
  • utrykningskjøretøy
  • bil i politiets tjeneste
  • strø- og brøytebiler

Se Trondheim parkering side om piggdekk