Det lønner seg å gi det lille ekstra

Lene Støkkan ved Hud og Fotklinikken på Saksvik har drevet salongen siden 2007 og i slutten av september ble hun kåret til Årets hudpleier 2016 av Dermanor.

Dermanor er et selskap som er distributør for en rekke kjente merkevarer til hudpleiesalonger og spa, og seriene selges kun gjennom forhandlere med fagutdannet personale.

Malviknytt hadde avtalt prat med Lene og tok derfor turen innom salongen som ligger i den kjente låven på Saksvik.

Flotte lokaler

I flotte lokaler, i beroligende farger møter vi Lene Støkkan. Lene, er eier og driver av Hud og Fotklinikken og fremstår som ei blid og trivelig dame. Hun har drevet salong i disse lokalene helt siden 2007, men før den tid jobbet hun ved en anerkjent salong i Trondheim.

– Det blir faktisk ni år nå i november siden jeg startet opp her på Saksvik, forteller Lene.

Aktive barn og samkjøring 

Lene bor på saksvik sammen med mann og to barn, Elias på 12 år og Julie på 10 år. Det er en aktiv familie, med skating og ulike former for dans som aktiviteter. Det viser seg at Lene, på lik linje med alle andre som har aktive barn, må legge en plan med samkjøring for å få tiden til å gå opp.

– Men jeg er veldig glad for at bestemor bor bare to hus unna. Det er veldig verdifullt, godt og ganske så genialt, sier Lene.

Utdanning i England

Lene tok utdanningen sin ved International School of Beauty Therapy i Cheshire, England alt i august 2000.  Ved eksamen fra denne skolen, ble hun sertifisert både fra Cidesco, Cibtac og Itec. Året før hadde hun gått på et annet hudpleieakademi, da i Manchester. Men mener skolen i Cheshire er i en klasse for seg selv.

– International School of Beauty Therapy er en privatskole. Her jobbet vi fra morgen til kveld og skolen var rett og slett helt tipp topp, forteller Lene.

Gir kundene det lille ekstra

I sommer utlyste Dermanor for andre året, at folk kunne nominere den hudterapauten i Norge som gir kundene det lille ekstra. De ønsker at folk skulle nominere den hudterapauten som som gir kundene en følelse av en velvære som er helt unik. Hele 300 ble nominert og folk kunne da via nettsiden til Dermanor stemme på sin favoritt. De 15 hudterapautene med mest stemmer gikk da videre til en semifinale hvor en fagjury skulle se på både lønnsomhet, re-booking frekvens og hvem som gir det lille ekstra.

Som en av de 15, sendte Lene inn den dokumentasjonen som ble etterspurt av juryen og i midten av september fikk hun vite at hun var med i finalen, da sammen med fire andre hudterapauter.

– En av de andre fire var faktisk ei som har vært lærling og ansatt her hos meg, så det var ekstra stas, forteller Lene.

Fagjuryens vurdering

Årets hudterapaut 2016Fagjuryen kåret Lene som vinneren av Årets hudterapaut 2016, og juryens begrunnelse var som følger:

Lene er dyktig i sitt fag både praktisk og teoretisk. Hun bruker tid og ressurser på å heve egen kompetanse og følger med på trender i tiden.

Hennes lønnsomhet gjenspeiler seg også gjennom en høy re-bookings frekvens.

Lene har god forståelse for klinikkdrift ved å kombinere behandlinger med produktsalg. Hun gir sine kunder den beste service ved å skreddersy effektive og gode hjemmeprogram. Hun gir alltid det lille ekstra.

https://vimeo.com/185486006

– Dette løfter meg, jeg har nå enda mer lyst til å bli enda bedre. Det gir meg masse inspirasjon til å yte enda mer. Har rett og slett lyst til å gi tilbake til kundene mine. Jeg har det beste yrket i verden, veldig variert og jeg møter trivelige folk hele tiden. Jeg er så takknemlig for alle de som har stemt på meg, det er rett og slett rørende, sier Lene til Malviknytt.

Premien er overnatting på Royal Christiania og spa på The Well for to personer, og premien har en verdi på kroner 10.000,- I tillegg fikk vinneren en diplom og en statuett i klart glass, med inngravert «Årets hudterapaut 2016» på toppen og navnet på vinneren nede på sokkelen.

Utvider salongen

Lene er opptatt av å holde seg oppdatert, både innen de ulike behandlingsmetodene og på de ulike produktene som er på markedet. Hun har vært trofast mot sine leverandører, men har utvidet sortimentet med årene.

Til Malviknytt avslører Lene at hun nå har tenkt å utvide salongen og holder på å pusse opp nabolokalene på låven. Så fra å ha 50m2 i dag, vil hun om ikke lenge ha hele 100m2 til å ta imot både gamle og nye kunder.

– Så i de to siste ukene av november, er jeg nødt til å stenge salongen. Da skal veggen mellom lokalene rives og bli til et stort lokale, avslører Lene som sier hun gleder seg til nyåpningen som blir den 1. desember.

På jakt etter kompetanse

Hun har i dag samarbeid med både en negledesigner og Injeksjonsspesialisten, som begge har faste tider de har behandlinger i lokalen til Hud og Fotklinikken på Saksvik.

– Jeg er stadig på jakt etter både dyktige medarbeidere og samarbeidspartnere. Håper salongen kan inneha et vidt spekter av behandlinger, men jeg legger veldig stor vekt på stor faglig kompetanse, sier Lene.

Lene Støkkan

Malviknytt.no gratulerer med prisen og ønsker lykke til med videre drift ved Hud og Fotklinikken på Saksvik.