Jubileumsutstilling

I femten år har damene i SakseQuilten møttes for å sy, utveksle mønster, hjelpe hverandre og ha det sosialt.

Nå tar med seg håndarbeidene sine og arrangerer jubileumsutstilling 22. og 23.oktober.

– Vi stiller ut medlemmenes arbeid og det blir alt fra store tepper til små lommebøker, duker og vesker, forteller Berit Forslund som er leder for laget.

Medlemmene møtes den første mandagen hver måned, med unntak av i ferien, for å quilte.

I følge Store Norske leksikon er quilting det samme som Matelassé, en sømteknikk som har vært kjent i Europa fra middelalderen. Den vanligste måten er å legge et lag av kardet ull, vatt som mellomfôr mellom to deler stoff. De tre lagene sys deretter sammen, vanligvis med forsting eller attersting, i ulike mønstre (engelsk matelassé). På engelsk kalles matelassé quilting, som nå er i vanlig bruk også i Norge.

Jubileumsutstilling

Det er aktive damer i SakseQuilten som nå skal vise fram sine produkter på Ytre Malvik Samfunnshus.

– Der skal vi lage ulike «rom» med ting vi har quiltet. Det blir en stue, et kjøkken og selvsagt et rom med tema jul, forteller Berit Forslund.

Jubileumsutstillingen har gratis inngang og det blir salg av kaffe og kaker og så er loddslag på et stort lappeteppe og andre fine håndarbeider i premie.

Aktivt håndarbeidslag

SakseQuilten er en gjeng aktive damer som har det veldig morsomt sammen og de har både plass og lyst til at flere blir med på laget.

– Vi har helt klart plass for flere medlemmer og vi kan reklamere med en sosial gjeng som drar på turer og kurs flere ganger i året, sier Berit Forslund.

– Er det en dyr hobby?

– Det er som man gjør det til. En symaskin koster jo litt men i utgangspunktet kan man bruke hva som helst av stoffer og det var jo slik det egentlig startet at man brukte det man hadde og sydde små biter sammen til et nytt stort stoffstykke. Men det er klart, alt er relativt, og noen bruker mye penger på hobbyen sin, andre mindre.

«Vi bruker å si vi er stoffavhengige, men i centimeter ikke i gram», kommer det fra en av damene som sitter i dyp konsentrasjon med nål og tråd.

img_8830
Det er sosialt rundt bordet når damene i SakseQuilten møtes
img_8831
Latteren sitter løst
img_8832
Håndarbeid
img_8844
Ann Mari Duffy (t.v) og Berit Forslund viser fram hovedpremien i jubileumslotteriet
img_8847
Ramme til det som skal bli ett teppe
img_8852
Bente Snustad (t.h.) har quiltet dette teppet