Pia Emilie vant Homla Båtræs 2016

Tirsdag var det klart for Homla Båtræs 2016.

Håvard Korstad HopOppe ved Gryta møter vi på 2. klassingen Håvard Korstad Hope. Håvard er 6 år og går på Hommelvik Barneskole. Han har bygd båten M/S TOMTO sammen med sin morfar, Rolf Harry Korstad. Håvard er ganske så spent før det hele starter.

– Morfar har hjulpet meg med å bygge båten, men jeg har malt den helt selv. Hvis du ser flagget, så er det et ekte Sabeltannflagg, for det har jeg tatt av sjørøverskipet mitt, forteller Håvard og viser stolt frem båten sin.

– Ja, jeg har hjulpet til, men jeg syntes det er viktig at ungene bidrar selv, konstaterer Håvard sin morfar.

– Jeg aner ikke om dette er en vinnerbåt, men det er uansett artig, sier Håvard til Malviknytt rett før start.

 

Ved registreringsbordet satt Anne Sneisen, Una Dahlen-Kvalvaag og fikk god bistand av  leder for Allidretten, Magne Lillestøl og Lars Harald Kvarving. Det var hele 82 båter som var på påmeldt og som stilte til start.

– Artig å se gleden hos barna, sier Lars Harald Kvarving og legger til at i år var vi heldige med været.

– Dette er en viktig inntektskilde for oss, som brukes til innkjøp av t-skjorter og til å arrangere avslutninger. Vanligvis har inntekten fra dette arrangementet også gått til innkjøp av utstyr, men vi har vært så heldige at Veteranklubben i idrettslaget har donert penger til oss. Noe vi er veldig takknemlig for, forteller leder Magne Lillestøl.

 

Mange forventningsfulle barn, sto klar ved Gryta i Homla for å se hvilken båt som kom først i mål ved Krana bru. Det ble litt forvirring i starten, da leder for Allidreten blåste i fløyten for å få alle sin oppmerksomhet. Dette trodde noen var startsignalet, men en snartenkt leder brukte kun få sekunder på å få alle til å sjøsette båtene sine. Så alle båtene fikk en fin start og kom seg godt nedover Homla.

https://vimeo.com/185517964

De tre første båtene som kom frem til målstreken skulle premieres og en jury skulle plukke ut de tre mest fantasifulle båtene.

I klassen «Mest fantasifulle båt» ble det følgende plassering:

  1. Kaja Helene Wold Pettersen
  2. Ingrid Richstad
  3. William Vincent Haug

I klassen «Først i mål» ble det følgende plassering:

  1. Pia Emilie Forslund
  2. Heidi Nilsen
  3. Milla Hansen

Pia Emilie ForslundMalviknytt slo av en prat med vinneren, Pia Emilie Forslund rett etter at båten hennes hadde kommet i mål. Pia er 5 år og går til daglig på Solstrand Barnehage, og da i avdeling Kråkebollen.

– Pappa har hjulpet meg litt med båten, men jeg har malt den selv. Det var veldig artig å vinne og jeg syntes båten min er veldig fin, forteller Pia stolt og viser frem båten sin.

Båten var laget av tre og var malt i fargene lilla, rosa, gul og blå.

– Se, jeg har bilde av my little pony på båten sin, og den er i rosa, legger Pia til og viser meg hvor bildet er.

På målstreken, rett under Krana bru står det sju karer fra Malvik Jeger og Fisk og fanger inn båtene. Dette er karer som frivillig stiller opp, og Malviknytt slo av en prat med tre av karene.  Kjell Kojen, Per Arne Pettersen og Inge Brøset var godt fornøyd med innsatsen og kunne fortelle at dette har dem vært med på så lenge dem kunne huske.

– Ja, det er i alle fall 30 år siden vi i var med Allidretten første gangen og siden har vi vært med hele veien, forteller Per Arne Pettersen.

– Det er bra ungene får prøve seg på litt av hvert, legger Kjell Kojen til.

Hør lederen, Magne Lillestøl fortelle hvordan han syntes arrangementet hadde vært.

https://vimeo.com/185517884

Her er litt flere bilder fra arrangementet: