Det bygges for barn og ungdom i Hommelvik

Mandag er på mange måter en jubeldag for ungene og ungdommene i Hommelvik.

Da åpner nemlig Sandfjæra barnehage og det første offisielle spadestikket til den nye Hommelvik ungdomsskole skal settes.

Det investeres til sammen over 220 millioner i de to nye prosjektene i Hommelvik.

Sandfjæra Barnehage – kommunens største

Sandfjæra blir en av de største barnehagene i kommunen med sine 1932 kvadratmeter, og fire avdelinger for småbarn og to for storbarn, blir kapasiteten på 106 plasser nå som Hommelvik, Grønberg og Mostadmark barnehager slår seg sammen.

Lokale forankringen er ivaretatt med navn som «Skarven», «Saligberget» og «Millerkaia». 35 ansatte fordelt på 26 årsverk skal framover ha sin arbeidsplass her. (se flere bilder nederst)

Ungdomsskole fra 350 til 400 elever

Malvik kommune og entreprenørene er i gang med arbeidet med ny Hommelvik Ungdomsskole. Skolen bygges på den samme tomta som dagens skole og prosjektets mål er å skape en skole med gode dagslysforhold og utsyn, eller kontakt med omgivelsene i tillegg korte interne forbindelseslinjer vertikalt og horisontalt. Den nye ungdomsskolen er beregnet å stå ferdig til innflytting før jul neste år.

Rivingen av vestfløyen på eksisterende skolebygg er ferdig og mandag 3.oktober settes det første spadestikket i en enkel seremoni.

Program for seremonien for første spadestikk, hvor ansatte i kommunen og skolen, politikere og entreprenører/prosjektledelse er slik:
Seremonien starter klokken 10.00 med Ordførerens tale. Deretter taler fra rådmannen, kommunale sjefer, eventuelt andre. Det blir taler fra rektor og eventuelt elevrådet.
Så blir det overlevering av spade til ordføreren for første spadestikk før ordføreren gir staffet-pinnen til en lærling fra entreprenøren Hernes AS som tar første gravetak med gravemaskin.

Se flere bilder fra Sandfjæra Barnehage her.

(klikk på bildene for større versjon)

Flere bilder fra Hommelvik ungdomsskole her.