Norge på tvers – dag fem

Kjersti Ervik, fra Bjønmyra har nå kommet til dag fem av turen, Norge på tvers.

I går skrev Malviknytt om etappe fire, som gikk fra Schulzhytta som ligger midt i hjertet av Roltdalen og Skarvan Nasjonalpark og til Ramsjøhytta.

Malviknytt sine lesere kan følge Kjersti, når hun oppfyller sitt eget mål, om å gå Norge på tvers. En tur hun egentlig skulle gå sammen med den eldste datteren sin, men da datteren fikk seg ny jobb la hun like godt ut på turen alene.

image

Malviknytt har tidligere skrevet om etappe to, fra Kvitfjellhytta til Prestøyhytta og etappe tre fra Prestøyhytta til Schulzhytta.

Etappe fem startet på Ramsjøhytta. Ramsjøhytta ligger ved osen av Ramsjøen og har utsikt utover sjøen, og gikk til Storerikvollen. Storerikvollen ligger på en setervoll, med utsikt over Esandsjøen mot Sylmassivet og ligger i Tydal kommune.

Skjermbilde fra ut.no
Skjermbilde fra ut.no

– Da jeg sto opp i dag var det lavt skydekke og det så ut som om det skulle bli regn, men det lettet litt etterhvert og det ble heldigvis ikke noe regn. Sola var også fremme innimellom. Turen gikk gjennom mye skog, men det var lettgått terreng. På de blauteste myrene, var det lagt ut klopper (planker) så det var lett å gå. Var fremme på Storerikvollen allerede før klokken 14:00, skriver Kjersti i sin oppdatering av etappe fem og legger til at hun er imponert over den innsatsen de gjør de som merker løyper og legger ut klopper gjør.


– Jeg storkoser meg på tur og det er helt greit å gå alene. Har løst en del verdensproblemer, men jeg kobler også ut innimellom. På 2 av hyttene jeg har bodd på, har det også vært andre folk, så da har jeg fått snakket med noen også. Det er veldig godt å ikke ha noe annet som skal gjøres. Det eneste jeg trenger å tenke på et å komme meg til neste hytte og nyte naturen og de fine fargene i fjellet, forteller Kjersti.