Aktive damer, i aktivt lokallag

Det er stor aktivitet i Malvik Husflidslag for tiden. Det avholdes husflidsmøter, strikkekafe, temadager, ung husflid og kurs.

Malvik Husflidslag ble stiftet 14.mars 2012 og har i dag 36 medlemmer. Malviknytt møter leder, Ingeborg Grønseth og kasserer, Jorunn Dahl for en hyggelig prat over en kaffekopp.

Temamøter

Hver tredje mandag i måneden arrangeres det ulike temamøter. I September var det Trøndersk rosemaling og i oktober står filting på programmet. Filting er visstnok en av de eldste håndverksteknikk som finnes og er også kjent som toving. I hovedsak brukt til å lage tøfler, hatter, votter og den kjente vadmelen.

– Møtene er på Vikhammer ungdomsskole og er åpne for alle, forteller Ingeborg.

– Ja, og vi har kaffesalg og utlodding, legger Jorunn til.

Strikkekafe

Hver andre onsdag i måneden arrangeres det strikkekafe i det gamle realfagbygget i Hommelvik. Her kan du ta med deg det håndarbeidet du holder på med, og selv om det helter strikkekaffe, så er du også hjertelig velkommen uten strikketøy.

– På strikkekafeen kan du få hjelp hvis det er noe du ikke får til, eller du kan gjerne komme hvis du holder på med noe som du har lyst til å vise frem, sier Jorunn.

Det viser seg altså å være stor aktivitet i lokallaget og Ingeborg roser styret hun sitter som leder for.

– Alle er så positive. Det er jo et frivillig lag, så det er jo enkelt å få folk til å engasjere seg, sier Ingeborg.

Både Ingeborg og Jorunn ønsker seg nye medlemmer og legger stor vekt på at alle er hjertelig velkommen.

– Vi får ofte høre at «Dere er så flinke, så jeg kan ikke komme», men det er viktig for oss at alle skal føle seg velkomne og ikke minst tørre å komme, sier Ingeborg.

Første torsdagen i måneden er det klart for strikkekafe på Hommelvik Helsetun. Da sitter de som kommer fra Husflidslaget sammen med beboerne og strikker.

– Sist gang var vi hele 25 stykker, forteller Ingeborg og legger til at det er artig å se at de eldre tar frem strikkingen igjen.

– Dette tilbudet har blitt veldig godt mottatt av både beboerne og de ansatte, legger Jorunn til.

Jorunn viser gjerne Ingeborg hvordan hun gjør sitt håndarbeid, for som damene sier, så er det artig å lære av hverandre.
Jorunn viser gjerne Ingeborg hvordan hun gjør sitt håndarbeid, for som damene sier, så er det artig å lære av hverandre.

Stor aktivitet

De to damene fra Malvik Husflidslag har mange ønsker og drømmer for aktivitet i lokallaget, men tiden strekker nok ikke helt til. Nå ser damene frem til julemessen, som i år skal være i Torggården den 5. og 6. november.

– Her er det våre medlemmer som står og selger sine varer, forteller Ingeborg og legger til at det kan bli stor variasjon med blant annet søm, strikking, hekling og pjoning.

– I år arrangerer vi julemessen over to dager, det blir veldig spennende, sier Jorunn.

Lokallaget skal også delta på eldres kulturmønstring 2016 og har nå et ni ukers tilbud til elever i 5., 6. og 7. trinn.

Avslutningsvis benytter damene anledningen til å ønske alle som er opptatt av et eller annet håndarbeid om å ta kontakt, for et medlemskap gir visstnok mange fordeler.