Dresskode: Pent

Torsdag ettermiddag var det klart for  8. klasseball på Hommelvik ungdomshus.

Plakater var ordnet, menyen var klar, bordene var flott pyntet og det var klart til fest. I tillegg til de ansatte ved ungdomshuset, var det hele syv elever fra 10. trinn som hadde sagt seg villig til å arrangere festen for 8. trinn.

Malviknytt tok turen innom og møtte først Malin Kjøsnes Haagenstad, Eline Langolf og Julie Johnsen Eimstad som alle er elever på 10. trinn ved Hommelvik Ungdomsskole. Jentene var enige om at det var artig å arrangere fest for 8. trinn men at det faktisk var litt slitsomt. Elevene fra 10. trinn har dekket bordene, hjelper til med serveringen og tar ansvar for konkurranser, quis og disco.

– De bråker mye, men det er veldig hyggelig da, forteller Eline.

På kjøkkenet finner jeg ildsjelene Lisabeth Lind og Johan Sjöberg i full aksjon med å rydde opp etter hovedretten. Vi får høre at to av elevene på 8. trinn har vært på ungdomshuset helt siden klokken 13:00, for å være med på å lage maten. Både Mads Wågheim og Siv Irene Brøttemsmo syntes det hadde vært kjempeartig å være med på tilberedningen av maten og Mads fortalte stolt hva som sto på dagens meny.

– Til forrett var det ovnsgratinert mozarellatoast og grønnsaker med balsamico. Til hovedrett ble det servert Hommelvikbiff, som er indrefilet av svin med soppsaus og storfefilet med bernaisesaus med fløtegratinerte potet med hvitløk, haricouvert og blancherte gulrøtter. Til dessert serveres det is med sjokoladesaus og strøssel, forteller Mads veldig så profesjonelt.

Bordene var dekket, det er hele 37 elever fra 8. trinn og det er en imponerende meny som blir servert.

Etter hovedretten var det tid for ulike opptredener på scenen. Jasmine Presthus og Siv Irene Brøttemsmo sang sangen «Lost boy».

– Det er en koselig kveld. Jeg bruker egentlig ikke å synge for andre enn meg selv, men i kveld var det sånn at hvis 10 av oss sang, så skulle to av elevene på 10. trinn synge en duett. Så da var det bare å bidra med en sang, forteller Siv Irene.

dsc_0026– Jeg liker dette godt. Jeg er glad i å pynte meg, men jeg kan jo ikke gjøre det hele tiden, derfor er det alltid ekstra artig å pynte seg til slike kvelder, forteller Jasmin og sier hun syntes maten var veldig god, spesielt hovedretten .

Petter Nøst er en av guttene som har tatt på seg finskjorten og og tatt turen til ungdomshuset.

– Dette er veldig gøy og maten var bra. Jeg liker egentlig ikke biff, men dette var godt. Hoppet over grønnsakene da, for jeg måtte jo ha plass til desserten da, forteller Petter.