Norge på tvers – dag tre

Kjersti Ervik, fra Bjønmyra har nå kommet til dag tre av turen Norge på tvers.

I går skrev Malviknytt om etappe to, fra Kvitfjellhytta til Prestøyhytta.

Etappe tre  gikk fra Prestøyhytta som ligger rett innenfor grensa til Skarvan og Roltdalen nasjonalpark til Schulzhytta. Schulzhytta ligger langt fra allfarvei, men sentralt til i den vestligste delen av Sylan. Schulzhytta ligger midt i hjertet av Roltdalen og Skarvan Nasjonalpark. Dette er det siste større naturområdet i Sør-Trøndelag uten kraftutbygging og vegforbindelse, skriver Turistforeningen på sine sider.

Skjermbilde fra ut.no
Skjermbilde fra ut.no

– Jeg har nå ankommet Schultzhytta etter ca 6 timer på tur, skriver Kjersti i en oppdatering til Malviknytt.no

image

– Jeg startet turen tidlig i dag, etter å ha blitt vekket av jegerne som skulle ut. Startet med friskt mot i dag etter en kortere etappe i går. Humøret sank litt da turen startet med mye myr og gjørme. På grunn av solen så jeg ikke helt hvor jeg gikk og plutselig sto jeg med gjørme til knærne. Terrenget ble heldigvis bedre etterhvert. Det har i grunn vært en fin etappe med fantastisk utsikt. Jeg så to flokker med ryper og jeg så rein to ganger, men det kan være det var den samme flokken begge gangene, skriver Kjersti.