Går Norge på tvers

Kjersti Ervik fra Bjørnmyra, har lenge hatt en plan om å gå Norge på tvers. Mandag startet hun på turen, en tur som skal gå over syv dager. 

Klokken er 8:00 og Kjersti er klar for å legge ut på turen. Foto: Privat
Klokken er 8:00 og Kjersti er klar for å legge ut på turen.
Foto: Privat

– Jeg har tenkt på å gå turen lenge, men det har aldri blitt. I sommer var jeg på Nedalshytta, og der kom det to helt fra Kristiansand som gikk samme turen. Jeg tenkte, hvis de drar helt fra Kristiansand for å gå denne turen så må i alle fall jeg som bor så nærme kunne gjøre det, forteller Kjersti.

Hun hadde planlagt å gå med sin eldste datteren på 19 år, men hun fikk seg jobb og kunne dessverre ikke bli med. Men det stoppet ikke Kjersti, hun legger ut på turen alene.

– Det ble så jeg går alene. Det blir jo en utfordring bare det, får jo prøvd meg litt, sier en motivert Kjersti.

 

 

Kart over dagens etappe. Skjermdump fra ut.no.
Kart over dagens etappe.
Skjermdump fra ut.no.

Turen startet hun mandag 19. september klokken 8:00, da fra Turistforeningens kontor på Stjørdal. Dagens etappen går til Kvitfjellhytta som ligger til sørøst for Gråvatna og Kvitfjell i Stjørdal kommune, rett ved grensa til Sør- Trøndelag fylke.

– Første del gikk på asfalt til Hegra før jeg kom inn i terrenget. Denne delen var tung til beina. Går med sekk på 20 kilo, så det kjennes godt. Nå har jeg kommet meg ut i terrenget og raster ved Litjtjønna, skriver Kjersti i en statusrapport til Malviknytt i 12:00 tiden mandag.

Etter neste 10 timer på tur, kom Kjersti frem til Kvitfjellhytta.

– Det har vært en tung etappe. Startet med 10-12 km på asfalt, deretter var det neste bare myr. Da jeg startet på Stjørdal var det en del tåke, men den lettet heldigvis

Litjtjønna Foto: Kjersti Ervik

Malviknytt vil følge Kjersti på turen og så lenge hun har dekning vil vi motta statusrapporter underveis på turen.

Tirsdag skal hun etter planen gå til Prestøyhytta og i følge Kjersti er det en tur på bare 12 km.

Malviknytt.no ønsker Kjersti en riktig god tur videre og ser frem til neste statusrapport fra «Norge på tvers».