På campingtur til Hommelvik

Selv om den travleste ferietida nå er over kan man se en og annen turisten med bil og campingvogn på tur gjennom kommunen fortsatt.

At bil og campingvogn kommer fra Stjørdal og at camperne i flere år har bodd i Hommelvik er nok mer sjeldent.

Søndag kveld var det flere i Hommelvik sentrum som sperret øynene opp da de fikk se en ekvipasje som hadde tatt oppstilling på parkeringsplassen ved jernbanen.

– Vi pleier å ta oss en tur i nærområdet på søndagskaffe, sier Ragnar Knutsen som hadde tatt turen fra Stjørdal til Hommelvik for å ta en kaffekopp å se på livet.

Autentisk campingutstyr

Sammen med kona Anita hadde de stilt seg til med campingbord og stoler, kaffe hadde de på termos og kjeksa lå i kakeboksen fra barndomshjemmet.

– Dette er campingutstyret vi har hatt i alle år, forteller Anita, som er vant til å bli beglodd når de kommer med bil og vogn.

Bilen er en 1976 modell Toyota Celica og campingvogna en 1977 modell Poletta.

– Vi får mye spørsmål når vi camper på campingplasser med denne vogna, men her er det akkurat passe med plass og når vi får opp forteltet blir det mer en stort nok for oss to, sier Anita Knutsen.

– Det er mange som stopper å slår av en prat om både bilen og vogna når vi er ute på tur og det er bare hyggelig, forteller Ragnar Knutsen.

– Vi liker å kle oss ut litt så vi har tatt på litt «passende» klær for anledningen og mange synes jo det er artig også, sier Anita.

Og mens Malviknytt stoppet for en liten prat svingte det jammen meg innom ett par stykker som ville hilse på og ta både bil og vogn i nærmere øyesyn.

 

Anita og Ragnar Knutsen vekker oppsikt med bil og vogn.
Anita og Ragnar Knutsen vekker oppsikt med bil og vogn.
Tidsriktig bekledning og utstyr må til.
Tidsriktig bekledning og utstyr må til.