Karlsson finnes som bære det!

Da er det er utrykkelig slått fast! Karlsson på taket finnes! Han finnes som bære det, og du kan se han på Trøndelag Teater.

Lørdagens premiere bekrefter det vi har hatt mistanke om lenge. Gode fortellinger varer evig. Så også med Astrid Lingrens historie om den lille, akkurat passe tjukke, trivelige og verdens beste Karlsson på taket.

Karlsson er en småfrekk og litt krevende bestevenn som plutselig lander på soverommet til Lillebror når han har en litt tung dag.

Marianne Meløy er den perfekte Karlsson og som med sine påfunn og ablegøyer får lokket fram latteren fra store og ikke minst de små i salen.

Sammen med Lillebror, Olve Løseth, finner de på det utroligste. Et av høydepunktene er når Frk. Bock (Karl – Vidar Lende) skal være barnepasser til Lillebror. Da koker det i salen, mens kjøttbollene hagler på scenen.

Karlsson flyr gjennom luften, ut og inn vindu og dører i et høyt tempo. Forestillingen har en fin nerve og veksler mellom uskyldige påfunn og underfundig humor som treffer både store å små.

Dette er godt og familievennlig teater som er godt levert og hvis noen er i tvil om Karlsson på taket finnes, så siterer jeg herved hovedpersonen selv:

– Om æ finnes? Hær står æ å finnes som bære det!

Karlsson på taket

av Astrid Lindgren

Regi, Ivar Tindberg

Koreografi Eli Stålhand
Scenografi og kostymer Gjermund Andresen
Lysdesign Eivind Myren
Musikk Georg Riedel
Musikalsk leder Åsmund Flaten
Dramatisert av Staffan Götestam og Anders Berglund
Oversatt av Vera Krohn Svaleng

På teaterpremiere

Finn O.  Fosmo