Tre på to hjul

Det ligger en umiskjennelig lukt av forbrent oljeblandet bensin over motorcross-banen på Hell når de yngste crosskjørerne trener i den lave, men varme septembersola.

Det går opp og ned i kupert terreng så grusspruten står og det er ikke alltid begge hjulene er på bakke samtidig. Tre av kveldens kjørere er fra Malvik og har hatt motorcross som hobby en god stund.

Henning Skjetne Hofstad kjører så grusen spruter.
Henning Skjetne Hofstad kjører så grusen spruter.

Mest erfaring har Tobias Brattås (11) som har holdt på i snart tre år. Sammen med tvillingbror Robin og lagkamerat Erlend Skjetne Hofstad (7) tar han seg en pust i bakken for å fortelle oss om sporten de har valgt å satse på.

– Det er bare rå-gøy! Det går fort og jo mer jeg kan om å kjøre, jo artigere er det med fart og spenning, forteller Tobias Brattås.

– Alt er artig, men å hoppe er artigst, stemmer Erlend Skjetne Hoftsad i, han har vært med både i klubbmesterskapet og Midt-Norsk mesterskap.

Det er ikke plassering i klassene under tolv år.

– Her på banen er det trening hver tirsdag, torsdag og lørdag, sier Robin Brattås som kjører en KTM 85 ccm crossykkel.

 

Sikkerhet

Det er et aktivt miljø som holder til på treningsbanen i Lånke. Hit kommer det kjørere fra store deler av Midt-Norge og det er også flere fra Malvik enn de tre som var på plass da Malviknytt stakk innom.

Hender det at dere velter?

– Det hender jo, men de gangene det skjer må pappa fikse og han må betale, ler Robin.

– Kravet til sikkerhet og utstyr er strengt, kan lederen for Hell Motorsport Marielle Mæhre fortelle. Her slipper vi bare inn de som har godkjent utstyr etter forskriftene.