Mediaoppbud for kollektivreisende politikere

Det var stort medieoppbud i Hommelvik sentrum i morgentimene fredag da noen av politikerne og rådmennene som skal delta i dagens møte i Trondheimsregionen ankom møtet med buss eller tog.

Det var ordfører Ingrid J. Aune (AP) som hadde utfordret toppledelsen i de ni andre deltakerkommunene om å reise kollektivt til møtet.

– Jeg utfordret mine ordførerkolleger for å sørge for at det blir en regional forståelse for behovet for styrking av kollektivtilbudet her i Malvik og i hele regionen, sier ordfører Ingrid J. Aune (AP).

Hun ledet an foran et kamerateam fra NRK og ønsket de reisende velkommen til Malvik i det fine høstværet.

Ordførerer og rådmann fra Melhus tok buss

Både lokal og regional media var tilstede da AtB sin rute 38 fra Melhus til Stjørdal rullet inn på Hommelvik stasjon like over klokken 08.30 i morges. Den hadde tre passasjerer ombord. Ordfører Gunnar Krogstad (AP) og rådmann Chatrine Lereggen fra Melhus kommune, samt Malviknytt sin utsendte medarbeider.

Gunnar Krogstad og Katrine Lereggen tok bussen fra Melhus.
Gunnar Krogstad og Katrine Lereggen tok bussen fra Melhus.

– Jeg tar en del tog fra Melhus og til flyplassen hvis det passer med reiseplanen, men jeg innrømmer at det blir ofte privatbil, sier Gunnar Krogstad.

– Da jeg jobbet i Trondheim reiste jeg alltid kollektivt, men arbeidsdagene i ordførergjerningen fører ofte til at man har kort tid mellom møter og da kan kollektivtransport være utfordrende.

Mens reisefølget ble tatt i mot av en strålende opplagt Malvikordfører med kamerateam og fotograf på slep, ankom ordføreren i Skaun, Jon P. Husby (SP) med toget. Han hadde nok reist en stund da det er langt fra Rådhuset i Børsa til nærmeste togstasjon.

 

De fleste kjører privatbil

En spørrerunde Malviknytt har gjennomført til ordførere og rådmenn i Trondheimsregionen viser at de fleste kjører privatbil, men at de samkjører.

– Fra Orkdal skal vi samkjøre til Malvik. Hovedgrunnen til at vi kjører er at vi sparer tid, sier ordfører Oddbjørn Bang (SP) i Orkdal kommune.

– Nei vi tar ikke bussen da vi skal i annet møte på Heimdal rett etter møtet i Malvik. Reise med buss til Malvik vil også medføre at vi må reise fra Støren en time tidligere for å rekke møtet, sier ordfører Sivert Moen i Midtre-Gauldal kommune. Som legger til at Rådmann, Opposisjonsleder og Ordfører  kjører sammen da de alle skal i samme møter.

– Jeg kjører selv, fordi jeg kommer rett fra åpningen av et arrangement i forkant av møtet, og hvor det er knapt med tid mellom disse. Hvis vi klarer å bli ferdige før 14.00 med møtet i Hommelvik er jeg på samme måte avhengig av raskt å komme meg tilbake til rådhuset på Stjørdal for da å kunne ta unna noen møter til jeg gjerne skulle gjennomført før helgen, sier Ivar Vigdenes, ordfører i Stjørdal kommune (Sp).

Men på Hommelvik stasjon møtte vi fungerende rådmann i Stjørdal, Leif Roar Skogmo, som kom med tog. Han var i mange år ansatt i administrasjonen i Malvik kommune og godt kjent i Hommelvik sentrum.

– Jeg tar ikke bussen på fredag, sier rådmann i Trondheim kommune, Morten Wolden. Det er en utfordring når jeg kommer direkte fra Orkanger. Ikke sikkert jeg ville ha tatt bussen på fredag uansett, men tar buss svært ofte til møter i Trondheim, sier han.