Verdens beste Karlsson

Trøndelag teater starter høsten med en barneklassiker, «Karlsson på taket» av Astrid Lindgren. Skuespiller Marianne Meløy er klar som den flyvende lille gubben, Karlsson som bor på taket og som er Lillebrors (Olve Løseth) finurlige venn. Nå inviteres barn og barnlige inn i Astrid Lindgrens verden på Hovedscenen.

Mandag formiddag hadde Trøndelag Teater besøk av 1. trinnet ved Ila skole og det var en spent gjeng unger som først fikk synge sangen om Verdens beste Karlsson sammen med skuespillerne før de fikk se en gjennomkjøring av hele første akt.

Responsen fra det unge publikumet kan tyde på nok en suksess fra vårt regionteater.

Barneklassiker

Astrid Lindgren ga i 1955 ut den første boken om den uspiselige, men livsglade og sprelske Karlsson. Det ble fire bøker hvor hovedpersonen, syv år gamle Lillebror, stadig får besøk av Karlsson. Han flyr rundt i familiens leilighet og lyver, skryter og ødelegger ting.

Lillebror får raskt skylda for alt som skjer, og han blir ikke trodd når han forteller om Karlsson. Alle tror at Karlsson bare er en figur som den ensomme gutten har diktet opp. Men er han egentlig ekte?

Regi: Ivar Tindberg

Scenografi og kostymer: Gjermund Andresen

Musikk: Georg Riedel

Musikalsk leder: Åsmund Flaten

 Medvirkende: Marianne Meløy (Karlsson), Olve Løseth (Lillebror), Ingrid Bergstrøm (Mamma), Madeleine Brandtzæg Nilsen (Bettan), Hans Petter Nilsen (Bosse/Fille), Karl-Vidar Lende (Bock/Rullle), Siri Schnell Juvik (Gunilla) og Ole Christian Gullvåg (Krister/Pelle).

Premiere lørdag 17.september på hovedscenen ved Trøndelag Teater.