Hverdagsstreker fra Sveberg

Hun har fått mye oppmerksomhet for strektegningene sine på sosiale medier som Instagram og Facebook May Britt Eiken Svarstad på Sveberg.

Interessen for tegning startet for mange år siden.

– Jeg har alltid laga en strek helt siden jeg som ungen lærte regla om punktum, punktum komma, strek og så videre, forteller May Britt. Vi besøker henne og har fått kaffe ved kjøkkenbordet der de fleste tegningene blir til.

– Det begynte for ett par år siden, på ferie i Kroatia. Jeg har alltid vært nysgjerrig på folk og der ble det at jeg lagde strektegninger av de ulike turistene. Noen var lang og tynn, andre hadde kulemage og bar en stor sekk, folk i alle fasonger og former.

Nå har hun en egen Instagramkonto hvor hun legger ut bilder av sine streker. Følg May Britt her.

Perfekt nok

Etter hvert begynte hun å tegne på mellomleggspapir.

– Vi har tre gutter i alderen sju, ni og tolv. De har ulike rutiner på morgenen og jeg sitter her ved kjøkkenbordet å lager matpakker og strektegninger da vet du.

Hverdagsstrek
Hverdagsstrek

– Mange legger ut bilder av det perfekte liv på sosiale medier. Jeg prøver å være naturlig og ærlig. Det har jeg en åpen dialog med guttene i huset. Om hvor viktig det er å tørre å være seg selv. Det er noe av det jeg forsøker å formidle i tegningene.

Noen ganger er tegningene med i matpakken, andre dager ikke. Noen blir fotografert og lagt ut på sosiale medier, andre havner helt andre plasser.

– Av og til er det et budskap i bunnen, men for det meste er det små glimt fra hverdagen her hjemme. Det er nå tryggest vet du, sel vom jeg mener mye om mange ting som skjer, også her i kommunene, selv om jeg er innflytter, sier May Britt Eiken Svarstad som opprinnelig kommer fra Volda.

– Det blir for det meste hverdagsstreker men jeg kunne av og til tenkt meg og hatt en «kvassere» strek. Jeg følger jo med i lokalpolitikken, men har ikke meninger om altfor det.

Enkel strek

Selv beskriver hun tegningene som en enkel strek.

– Det går mye i kropp og familieliv, og hva er den perfekte tegning? Hva er den perfekte kropp?

– Gjennom tegningene mine får jeg fortalt om hverdagslivet, om grubleriene til ungene og om små og store hendelser vår familie deltar i, forteller May Britt Eiken Svarstad på Sveberg.