Slutter i Forbrukerrådet

Forbrukerrådets frontfigur i Midt-Norge de siste 20 år, regiondirektør Roger Helde, har sagt opp sin stilling.

Det skriver Forbrukerrådet i en pressemelding. Helde velger nå en akademisk karrierevei, og han har takket ja til en stilling ved Nord Universitet.

Roger Helde (51) er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo (UiO) og har en Master i organisasjon og ledelse fra NTNU. Han har vært ansatt i Forbrukerrådet fra siden 1995. Helde har hatt ansvaret for Forbrukerrådets Midt-Norge kontor, og vært en del av Forbrukerrådets ledergruppe.

Helde (og Forbrukerrådets Midt-Norge kontor) hadde nasjonalt fagansvar på boligområdet i Forbrukerrådet fram til 2010, var styremedlem i Boligtvistenemnda og i Klagenemnd for håndverkertjenester på fast eiendom som ble bygd opp i Trondheim.
Han ledet også det tverrfaglige regjeringsnedsatte utvalget: «Arbeidsutvalget for håndverkertjenester på fast eiendom».

Fra 2004 til 2011 var Helde sekretariatsleder for Regionalt Forbrukerpolitisk utvalg Møre og Romsdal, Nord- og Sør-Trøndelag. Utvalget besto av politikere fra fylkestingene i Møre og Romsdal, Nord- og Sør-Trøndelag.