Jubel for nytt kokkekurs

Ungdom og fritid viser til søknad om Frifondmidler kokkekurs, fra Vikhammer Ungdomshus og meddeler at Vikhammer Ungdomshus har fått innvilget kr 20.000,-

Ungdomshuset har allerede i starten av 2016 et kokkekurs, da med en meksikansk kokk, Rosalia Redondo Acosta. Dette kurset lokket både nye ungdommer til huset og det gav masse kokkeglede, ny kjøkkeninteresse og økt motivasjon til å lage mat. Ungdomshuset ønsker nå å gjenta suksessen og inviterer derfor ungdommene i Malvik kommune til nok et kokkekurs.

– Matlagingsworkshop bestående av fire kursdager med en erfaren og formidlingsdyktig kokk til ungdommene på Vikhammer ungdomshus. Kurset skal finne sted i november og desember 2016 og vi ønsker å avslutte kurset med at ungdommene ordner sitt eget julebord som også ble en stor sukkses i desember 2015, forteller Carlos Cortes Leon til Malviknytt.

Kurset skal holdes på ungdomshuset og innen vanlige åpningstider. Ledelsen ved ungdomshuset har god erfaring med at kursets varighet er fordelt på fire dager.

– Vi har enda ikke bestemt om vi vil bruke den samme kokken igjen som sist, eller om vi skal satse på en ny og spennende instruktør, forteller Carlos Cortes Leon og legger til at fordelen med å benytte den samme kokken ville være at hun nå allerede kjenner ungdommene på huset vårt, vi vet hun er flink til ikke bare å lage mat, men også til å formidle og få ungdommene til å engasjere seg skikkelig.