Feiret landets beste

Under en enkel tilstelning på Stavsjøhytta tirsdag kveld, ble siste helgs NM-vinnere feiret av Malvik Fuglehundklubb og Tiuren Jakt, Hund og Fiskeklubb.

Det vanket både gode ord, blomster og kake da de jakt- og hundeinteresserte feiret sine sambygdinger etter storeslem på Hjerkinn sist helg.

Av 200 kvalifiserte hunder var 17 fra Malvik og når finalen med 18 hunder gikk var det tre Malvikhunder på startstreken. Det endte med gull til Tore og Yngve Hansen, sølv til Kine Spets Høvik og Kurt Høvik.

– Vi var både glade, og stolte og vi felte flere tårer når resultatene ble klare, sa leder av Malvik FHK, Bernt Martin Sandsør når han hilste vinnerne på vegne av klubben.

– Det er en ære å ha dere med som medlemmer i klubben. Dere har de to beste hundene i landet og jeg må få legge til at de var klart bedre enn nummer tre og fire under helgas NM, sa Sandsør.

Ekstra stas var det at begge hundene, gullvinneren Storbekkens Lucky Macy og sølvmedaljøren Storbekkens SL Diesel er fra samme oppdretter Stig Håvard Hansen, også han bosatt i Malvik.

Startet i 2014

Malvik Fuglehundklubb er en forholdsvis nystartet klubb hvor omtrent 90 personer er medlemmer. De har tilsammen omtrent 150 hunder og samarbeider tett med Tiuren Jakt, Hund og Fiskeklubb.

– Selv om vi har landets to beste hunder akkurat nå så er vi ingen eliteklubb. Vi tar i mot nye medlemmer hele tiden og har et tilbud til de som vil drive med fuglehunder i nærområdet, forteller Bernt Martin Sandsør.

Han vil også trekke fram Trond Kristian Karlsen som var med og vant NM for lag i vinter i klassen for Irsksettere.

– Det er høyt nivå hos noen av medlemmene. Det tror jeg kommer av at vi driver med jakt og bruker hundene våre og jobber sammen med de hele året. Sånn sett er det ingen tilfeldighet at vi har noen i Norgestoppen, noe vi setter utrolig stor pris på og få oppleve.

– Malvik FHK har ulike aktiviteter for sine medlemmer som jaktprøver og faste miljøkvelder i Sortegrenda på Hell. Vi har også klubbmesterskap og samarbeider ganske tett med Tiuren Jakt, Hund og Fiskeklubb om en del arrangementer gjennom året.

IMG_8319
Yngve og Tore Hansen, Kurt og Kine Høvik fikk kake for NM prestasjonene