Blide damer og tombola

Hvert år arrangeres Røde Kors uka rundt omkring i landet. Malvik Røde Kors er ikke noe unntak, og som alltid står campingvognen plassert utenfor Coop Ekstra i Hommelvik. Det er klart for god gammeldags tombola.

Malviknytt tar turen innom vognen for å høre hvordan det har gått så langt og møter Mary Hammer, Olly Halseth og Rigmor Blokkum. Alle tre, meget så blide og trivelige damer, som ser ut til å ha det veldig så hyggelig, i et strålende høstvær.

DSC_0008

Nytt av året er plasseringen av vognen. I stede for å stå mot fylkesveien har de nå flyttet opp til hjørnet, der Johan Nygaardsvolds gate og Torggata møtes.

– Her er det mye bedre, for her står vi ikke i veien for fotgjengerfeltet og her varmer solen. Det var sjeldent sol når vi sto lengre ned, forteller Mary.

Malvik Røde Kors er visstnok det eneste lokallaget som fremdeles har god gammeldags tombola. Loddene som benyttes er håndbrettet og vinnerloddene er nummerert for hånd. Det er omlag 3500 lodd som er sirlig brettet på en helt spesiell måte, med at dem er brettet fire ganger, for så å foldes inn i seg selv.

Vognen inneholder omlag 250 premier, og det er alt fra bamser, servietter, heklede duker og strikketøy som meget systematisk ligger i hyllene inni campingvognen.

DSC_0001

– Noe har vi fått og noe har vi laget selv, forteller Mary mens hun viser Malviknytt systemet med premier.

I en notisbok, er det for hånd, skrevet alle premiene i nummerert rekkefølge. Her går dem inn og finner den premien som tilhører vinnerloddene.

I den ene premiehyllen er det både strikkede dukke- og barneklær og det viser seg at det er Mary som har strikket alt dette.

DSC_0003

– Jeg syntes det er artig å strikke, sier Mary og forteller at i år er det en lue som er ekstra populær.

Hun viser frem en rød og hvit lue med en Pokémonball på.

DSC_0004

– Denne var såpass populær at jeg like så godt strikket enda en i går, forteller Mary.

– Ikke alle vinner premier, men vi har reflekser som vi gir ut i trøstepremier, spesielt til ungene, forteller Olly.

Damene forteller at Malvik Røde Kors i 2015 fikk inn omlag 30.000 på denne tombolaen og dem håper å få inn tilsvarende i år.

– På lørdag sto jeg fra 10:00 til 17:30 og da solgte vi lodd for 4.800 kroner, forteller Mary.

– Vi håper flest mulig kommer innom og kjøper, sier Rigmor.

Alle tre damene er helt enige i at det er kjempeartig å gjøre dette, hvert eneste år. men at dem håper flere kan bli med sammen dem fremover.

Har du lyst til å finne ut mer om Malvik Røde Kors, klikk deg inn her.