Skifter dirigent

Det blir dirigentskifte ved sesongstart for musikerne i Hommelvik juniorkorps.

Korpsets dirigent over flere år, Ronny Farsund, slutter med umiddelbar virkning og overlater plassen til Ole Marius Holden.

– Det er ingen dramatikk bak dette, men en ren praktisk løsning, forteller leder i Hommelvik juniorkorps Agnes Omenås. Ronny dirigerer to korps som øver på onsdager, Hommelvik juniorkorps og Skatval skolekorps, det gjorde han i fjor også og det gikk fint. Men på grunn av kollisjoner i øvingslokalene ble øvingstidene delvis sammenfallende, noe som ikke ble så lett hverken å kombinere eller løse.

– Sammen med Ronny har korpset derfor blitt enige om at det beste er om juniorkorpset finner en ny dirigent til hovedkorpset.

– Styret hadde et møte forleden og kom opp med ett navn på blokka. Ole Marius Holden. Han var ønsket både av ungene og foreldrene og når han attpåtil sa ja ble det en enkel sak for oss i styret å bli enige om, forteller Agnes Omenås.

– Ole Marius har dirigert korpset for noen år siden og har også vært dirigent sammen med Ronny i en periode så han kjenner korpset og de andre instruktørene godt.

Etter planen skjer dirigentskiftet denne eller neste uke og det mangler ikke på oppgaver.

– Nå på søndag er det Andeløp i Homla hvor vi samarbeider med Vikhamar og Saksvik skolekorps og Lions, før høsten blir preget av Grautfest på Karlslyst som også i år blir avviklet den første helga i advent, forteller lederen i juniorkorpset Agnes Omenås.