Bilsalget øker stadig

Hos Autosenteret på Vikhammer opplever de stadig økt slag av bruktbiler og har i sommer levert 90 biler på under tre måneder.

Kundene kommer fra hele landet for å kjøpe biler hos Autosenteret på Vikhammer hvor selger Eirik Erlandsen har hatt det travelt i det siste.

– Vi selger flere biler nå enn på samme tid i fjor og det er travle dager, med klargjøring og levering av flere biler hver dag, forteller han. Men det er bare artig.

Nye biler på tur inn Foto: autosenteret)
Nye biler på tur inn (Foto: Autosenteret)

– I fjor solgte vi ca 300 biler og ligger vel an til et litt høyere resultat i år til tross for at året startet litt roligere.

Det går for det meste i Volkswagen, Audi og Skoda og ganske hyppig kommer det nye leveranser med biler til Vikhammer.

– De siste ukene har det kommet trailere med over 30 biler som vi må gå over og klargjøre før salg og levering, sist kveld kom det sju. Selv om de fleste kommer fra store forhandlere må vi sjekke de og få på plass det med vinterhjul og andre nødvendigheter, forteller Eirik Erlandsen.

Ingen dieselangst

Ved Autosenteret opplever de ikke den omtalte dieselangsten som påtrengende stor.

– Det er litt spørsmål om bensin, hybrid, el-bil, men ikke mye. Folk vil ha diesel og det er hovedsaklig VW og Skoda det går i.

Modeller som Golf, Passat og Octavia er populære forteller den travle selgeren før en kunde står i døren med et par spørsmål etter å ha vært ut på prøvekjøring.