Noe for alle

Den første tirsdagen i september starter ett nytt tilbud på ungdomshusene i regi av Malvik kommune.

Torsdag denne uken var det et åpent møte på ungdomshuset i Hommelvik hvor mange interesserte var møtt frem forog få høre mer og for å delta i arbeidet med tilbudet.

– Vi starter med åpen cafe som blir et gratis treffsted for de som vil hver tirsdag og vi veksler mellom å være på ungdomshusene i Hommelvik og på Vikhammer, forteller prosjektleder ved ungdomshusene Stian Leknes til Malviknytt etter torsdagens informasjon og idé-møte.

Cafeen vil være på Hommelvik og Vikhammer annenhver uke og det første treffet blir i Hommelvik 6.september.

– Hva tilbudet skal gå ut på blir litt opp til brukerne og deltakerne å bestemme. I kveld har vi hatt idemyldring rundt bordene hvor de som var her fikk skrive på lapper tanker om alt fra hva vi skal drive med til hva prosjektet skal hete.

– Målet er å planlegge aktiviteten for ett par måneder i gangen og fortløpende informer om hva som skal skje, forteller Stian Leknes.

Tilbud hver uke

Aldergrensen på ungdomshusene er egentlig fra 8.klasse til fylte 18 år, men det kan bli nødvendig å endre disse i forbindelse med dette prosjektet.

– Her kan det bli snakk om aktiviteter for hele familien og da må vi ta høyde for at enten åtteåringen eller alle i familien også vil være med og ikke bare de i aldersgruppa for ungdomshuset.

– På en måte vil aktivitetene minne om innholdet i Sommer og Vinter-Malvik og er støttet med midler fra staten. Tilbudet skal være ukentlig og gå gjennom hele året også i skoleferiene.

Nå i kveld har omtrent 20 ungdommer og ti representanter fra frivillige lag og foreninger diskutert hva som bør være innholdet i tilbudet på møtet som var på Hommelvik kultur og Fritidshus.

I starten er det to ansatte fra kommunen som skal jobbe med prosjektet og det er tenkt at to ungdommer fra ungdomshusene skal være med i tillegg.

Les om ungdomstilbudene til Malvik kommune her.

 

14114732_10154351809766257_392093425_o

Mange var interesserte i det nye tilbudet.
Mange var interesserte i det nye tilbudet. (Foto: Malvik kommune)