Trivsel blant ungdommene

Ungdomshuset på Vikhammer markerte denne uken første åpningsdag etter ferien. Det var en flott sommerdag, så det var klart for grilling i fjæra.

Malviknytt slo av en prat med Ina Sahr Erlandsen og Helene Steen Wold. Begge er faste brukere av ungdomshuset og selv om det har vært topp med ferie, så syntes jentene det var koselig at ungdomshuset nå hadde åpnet igjen.

DSC_0059

Ungdommene hadde grillet seg middag og på menyen sto pølser, maiskolber og potetsalat.

– I tillegg har vi spist noen sånne kjøttbiter, som jeg ikke er helt sikker på hva er, forteller Helene og legger til at dem også har spist tang. Det smakte ingenting, bare litt salt ettersmak.

Ina har nettopp begynt på Charlottenlund VGS, på design og håndtverk og frisør VG1. Hun forteller at hun i ferien har vært i Sveige og har vært på sommerleir med organisasjonen Press. Press er Redd Barnas partipolitisk og religiøst uavhengig organisasjon og består av ungdom mellom 13 og 25 år.

– Press er en flott organisasjon og jeg har som mål å bli enda mer aktiv der utover høsten, forteller Ina og sier hun syntes det var så artig på ungdomshuset før sommeren, så hun gleder seg til høsten.

DSC_0064Sammen med ungdommene sitter en lyshåret gutt som sier at han egentlig bor i Oslo, men som nå bor på Vikhammer Motell. Det viser seg at han heter Job Nestor Bahner og er snart 18 år. Han er aktiv i Press i Oslo og kjenner derfor en god del ungdommer både fra Malvik og Trondheim.

– Jeg har bodd i Malvik nå i omlag 14 dager og stortrives. Sannheten er at jeg har en kjæreste her i Malvik og bruker siste del av sommerferien til å besøke henne. Men jeg har fått et godt inntrykk av Malvik. Det er så mange kule folk her og jeg får inntrykk av en åpenhet, forteller Job og legger til at det er veldig fremkommelig i Malvik, spesielt for en som bruker å gå.

https://vimeo.com/179212728