Himmel og hav

Etter å ha gått rundt på Vikhammer i en årrekke med kamera har frilansjournalisten og forfatteren Jan Holm fanget mange motiver som han har festet til filmen. 

En dag stakk han innom biblioteket på Vikhammer, og da kom ideen om en utstilling, kalt Himmel og hav, med bilder fra Vikhammer.

– Det var jo helt tilfeldig at jeg så at de hadde noen bilder utstilt der . Jeg spurte, og de tente på ideen, og nå er den uke igjen til åpningen, forteller Jan Holm når vi besøker ham ved strandkanten på Vikhammer.

Bilder, dikt og viser

Nå er det under en uke igjen til åpning av utstillingen, og mange brikker skal nå falle på plass i løpet av kort tid.

– På åpningen skal jeg vise en del bilder og lese egne dikt jeg har satt til noen av bildene. I tillegg skal Trond Lillealtern framføre en del viser hvor jeg har skrevet teksten og han melodien. Alt med bilder fra Vikhammer.

– Tekstene og melodiene er inspirert av opprøret, musikkstilen og verden på slutten av 1960-tallet og opp til de glade 1970-årene. Da var jeg husokkupant i Trondheim og delaktig i at Bakklandet og Møllenberg ble bevart slik det framstår i dag, sier Jan, som til daglig bor og virker i Oslo.

– Her på Vikhammer er jeg store deler av sommeren på landstedet, som min bestefar kjøpte i 1938, og bygde to hytter, en før krigen og en i 1956. Her er det fantastisk å få oppleve skiftene i været og naturen tett innpå, noe det blir mange bilder av. Og tekster.

Hør Jan Holm fortelle her:

https://vimeo.com/179151084

Hør smakebit fra en av visene her:

https://soundcloud.com/malviknytt/ive-forgotten-my-camera