Mandagsklubben – rett og slett trivelig

Mandagsklubben har nå startet opp igjen etter ferien og Malviknytt tok selvfølgelig turen innom.

Det var en blid gjeng som tok imot meg, og det var mange som hadde ting de ønsket å fortelle.

Mandagsklubben 15.08.2016
Fra venstre: Martin Sjøtrø, Roger Lundberg, Mari Eriksen Ness. Christian Myran, Stein Gunnar Myran, Torunn Frisk, Siri Alstad og Inger Charlotte Burchard.

Både Torunn, Mari og Roger var enige i at de hadde savnet mandagsklubben i ferien.

– Det ar vært litt ok å da, men jeg har savnet det litt, sier Mari Eriksen Ness.

– Det har ikke vært det samme uten klubben og jeg merket fort at det var noe som manglet. Etter at det hadde gått en stund, så ble det kjedelig uten klubben og jeg savnet det, sier Roger Lundberg og legger til at han er blitt vant til å tilbringe tre timer i uken sammen med denne gjengen.

Torunn FriskTorunn har også savnet mandagsklubben, men hun kan fortelle om en flott ferie med tur til både Moss og Bergen. Torunn er også ivrig på å strikke, og viser frem strikketøyet sitt. Hun forteller at hun strikker poser for å ha plastposer i og viser frem hvordan disse fungerer.

– Jeg strikker, så selger jeg dem, forteller Torunn Frisk og legger til at her kan folk bare bestille poser, så skal hun dekke etterspørselen.

På enden av sofaen sitter Martin og han har med seg trekkspillet sitt. Det høres fort at han kan å håndtere trekkspillet og lurer på hvor han har lært det.

– Jeg er helt selvlært. Jeg fikk et lite trekkspill av bestefar da jeg var liten. Etter hvert fikk jeg et trekkspill av mora til pappa, men det var et knappspill og det fikk jeg ikke helt dreisen på. Da ordnet pappa et trekkspill med tangenter til meg, og da fikk jeg dreisen på både noter og tangenter. Ganske nylig var jeg så heldig å fikk prøve et knappspill en gang til og da gikk det som en lek, forteller Martin Sjøtrø og legger til at det er stor stas at folk blir imponert over hvor god han er til å spille.

https://vimeo.com/179015999

Mandagsklubben

Mandagsklubben i Malvik er et tilbud i regi av kommunen som retter seg mot funksjonshemmede, eller andre med behov for tilrettelagt fritid. Klubben ble stiftet den 21. august i 1998 og flere av brukerne har vært med i disse 18 årene klubben har eksistert.
Klubben driftes av Virksomhet kultur i kommunen og det er tre ansatte klubbarbeidere og en klubbleder, i tillegg er det faglig støtte fra Hommelvik og Vikhammer bo og service senter.
Mandagsklubben møtes hver mandag i tidsrommet 18:00 til 21:00 på Vikhammer ungdomshus.
Det er ulike aktivitetene på klubbkveldene. Det er matservering og kiosk, håndtverk, spill, musikk og masse sosialt samvær.
Endringer kan forekomme i forbindelse med turer og arrangement, men dette informeres medlemmene om på klubbkveldene og i aktivitetsplanen.
Tilbudet er meget variert og det utarbeides en aktivitetsplan hvert halvår. Dette arbeidet gjøres etter at medlemmene har fått si sin mening om hva de ønsker av tilbud.