Fargelegging var gøyest

I dag har det vært aller første skoledag for mange barn i Malvik.

Malviknytt tok turen til Vikhammer skole og møtte ei herlig lita frøken som heter Madelen Nystrøm. Madelen bor på Vikhammer, akkurat fylt 6 år og har tidligere gått på Vikhammer Vestre Barnehage. Vi lurte på hvordan første skoledag hadde vært, og det svarte Madelen selvfølgelig på.

https://vimeo.com/178904854

Hun viser stolt frem den nye sekken hun har fått av skolen og er ivrig på å vise frem det hun har oppi sekken. Her er det matboks, leksebok og ikke minst det nye penalet hennes. I sommer har hun vært i Disneyland og der hadde hun funnet tidenes penal. Det hadde knapper, skuffet og rom som inneholdt viskelær, spisser, blyanter og alt annet man skulle trenge. Det var til og med en knapp som fikk en linjal til å sprette ut av penalet. På utsiden av sekken, viser hun stolt frem at har hengende en plastramme med bilde av Madelen, mamma og pappa.

– Jeg har pyntet meg veldig masse i dag, for det er jo første skoledag, sier Madelen og viser frem både sine nye sko og glitrende innesko og legger til at hun har gull sko, kjole med gulltråder, gullstrikk og hårspenner i gull.

 

Madelen viser gladelig Malviknytt plassen hun har fått i klasserommet. Her har hun en lapp på pulten med hennes navn, tallene fra 1 til 20, farger og alfabetet.

Hun viser at hun kan å telle hele tallrekken fra 1 til 20 og forteller at hun kan skrive både navnet sitt og ordene is, brus og kake.

Elevene hadde fått en bok av læreren og i denne hadde førsteklassingene fargelagt.

– Fargeleggingne var det gøyeste i dag, forteller Madelen og legger til at de hadde fått lekse som skulle være ferdig til i morgen.

Madelen var ivrig på å starte med dette, men mamma sa at hun skulle vente til dem kom hjem.

Alle elevene hadde fått en boks før sommeren, her skulle alle sammen legge sine ferieminner oppi. Madelen viste stolt frem sin eske og hun er spesielt stolt av å vise frem tannen hun hadde mistet i sommerferien.

Madelen skal gå på SFO etter skoletid og det gleder hun seg til. Hun viser frem skolegården og tar Malviknytt med på en liten tur. Det tar ikke lang tid før den sjarmerende jenta overtar kameraet og begynner å ta bilder av reporteren. Malviknytt ønsker Madelen og alle andre førsteklassinger i kommunen lykke til.

Tekst/foto: Eva Lundemo