Malvikinger feiret Jhohans

Dansebandet Jhohans med frontfigur Torstein Hope fra Muruvik feiret sitt 30-årsjubileum i Selbu fredag og lørdag.

Feiringen som var lagt til Selbutunet, samlet musikere som på ett eller annet vis har hatt tilknytning til orkesteret opp igjennom årene, enten som medlemmer eller vært til inspirasjon for gruppa.

Fredagskvelden var det mange ulike orkester på scenen med blant andre Påsans og Arnsteins som hadde stilt opp for å hedre jubilanten.

Det hele startet med direktesendt radiokonsert på Nea Radio hvor Jhohans i forskjellige utgaver hadde med seg Sigmunds, Sabningane, Påsans, Jan Vidars, Lindqvistarna og Arnsteins.

De gamle er eldst

Fredagens showkonsert hadde mange kjente gammeldansmusikere på plakaten. Fra Malvik kom Roger Viken, Arve Renå, Morten Teigen og Torgeir Schanke i gruppa Påsans.

Morten Teigen har vært med Jhohans i 10 år og var med på flere opptredener i løpet av helga.

Stor jubel i salen ble det også når supergruppa Arnsteins med veteranene og Malvikingene Knut Sjøvold, Per Haugan og Håkon Renanger sammen med fiolinisten Per Johnny Norlén og frontfigur Arnstein Moen slo an tonen.

En opplagt og sprudlende superveteran Håkon Renanger strålte bak gitaren og dro i gang den ene kjente Arnsteinslåten etter den andre til publikums store begeistring.

https://vimeo.com/178801590

Sammen med den Svenske trekkspilleren Folke Lindquist (84) var senioren Håkon Renanger (82) fra Malvik i en klasse for seg både hva spilleglede og popularitet gjaldt.

Familiekonsert og revy

Lørdag var det klart for en nesten tre timer lang konsert med Jhohans i ulike besetninger hvor det også var satt av tid for bandmedlemmenes avkom. Her fikk publikum stifte bekjentskap med flere unge talenter, også her med flere Malvikinger på scenen.

En av ungdommene var Dag Martin Hope, sønn av Torstein Hope og Berit Øverkil, som sammen med flere av barna til Jhohansmedlemmene fikk vise fram sine talenter fra scenen i Selbu lørdag.

Dag Martin spiller trommer og fra sin plass bak trommene framførte han en av Hellbillies klassikere.

Lørdagskvelden starte med revyinnslag fra Skatval- og Lånkerevyene før Jhohans med diverse gjesteartister spilte opp til dans som varte ut i de små timer.

Se vår store bildeserie fra jubileet her.