Nea Radio til Stjørdal

Nea Radio, som har hovedkontor i Selbu, skal i løpet av høsten starte sendinger også i Stjørdal kommune.

Fra før har Nea Radio sender i Selbu, Tydal, Holtålen og Røros. Utvidelsen betyr at man kan høre Nea Radio fra Røros i sør til Levanger i nord, og hele veien inn til Sverige via fylkesvei 705 og fylkesvei 31. Nea Radio vil også kunne høres på FM i store deler av Trondheim.

– Dette gjør vi for å være med på en svært spennende medieutvikling og for å få flere bein å stå på. Samtidig tar vi ikke sjansen på at bli stående alene igjen på FM dersom lytterne forlater denne plattformen. Til det er Nea Radios posisjon og arbeidsplassene i bedriften for viktig til at vi kan sitte rolige uten å ta sats, sier redaktør og daglig leder Andreas Reitan i Nea Radio.

– Tida vise hvilke områder redaksjonen skal dekke, men i første omgang tar vi sikte på å dekke Stjørdal kommune. Med nære relasjoner til deler av Malvik kommune, spesielt Hommelvik/Mostadmark, kommer nok dette også til å bli prioritert.

– Vi planlegger egne sendinger for området, der døgnet deles i egne-og samsendinger.

Fortsetter på FM

FM vil bli brukt av lokalradio i minst 5 år fremover, sannsynligvis også etter dette. Rikskanalene slukker sine sendere for FM og vanlig DAB, slik at lytteren må kjøpe DAB+ radio for å kunne høre disse.
– Vi ønsker å sende på de frekvenser og teknologier som folk har i hus, hytte og bil. Vi tar oss råd til i motsetning til rikskanalene, å dobbeltdistribuere på FM og DAB/DAB+ fram til lytteren selv velger å kjøpe seg en ny DAB+ radio.
– Med andre ord: Vi tvinger ingen til å kjøpe ny radio, sier Andreas Reitan som kan fortelle at samarbeidet med NRK1 fortsetter.