Randi dobler butikken

Til helga blir Randi Stubban fra Torp å finne på Rennebumartnan med egenproduserte kjoler, skjørt og bluser.Etter fjorårets respons satser Randi litt ekstra i år og har doblet salgsarealet under de tradisjonelle markedsdagene på Berkåk.

– Det var veldig god respons i fjor da jeg hadde med meg 120 plagg, i år pakker jeg bilen med 150 kjoler, et antall silkebluser og skjørt, og så har jeg lagd 25 kjoler i barnestørrelser som blir spennende å se hvordan blir mottatt, forteller den travle klesdesigneren på Torp.

Ved å doble salgsflaten får hun vist fram flere av plaggene bedre.

– Jeg har målt opp arealet til standen på gulvet her i verkstedet og merket opp med tape, så har jeg satt opp stativ og prøvemøblert så godt jeg kan for å se hva jeg kan ha med meg.

Designklær for barn

R-design

 

Nytt av året er at Randi presenterer en kolleksjon av barnekjoler.

– Det har jeg forsåvidt lagd i flere år, men nå har jeg produsert fram et antall kjoler som jeg har med til Rennebu.

– En god del har spurt om barnestørrelser så nå har jeg laget 25 forskjellige design som jeg har med til helga, forteller hun.

 

«Kul-tur»

Årets tema under Rennebumartnan er «Kul-tur». Randi har latt seg inspirere litt av temaet og på barnekjolene har hun designet trykk som er inspirert av fortellingen om Alice i eventyrland.

– Det var surrealismen i fortellingen som ga meg en idé så her danser sjiraffer på skyer og luftballonger tar oss med ut i verden på tur.

Rennebumartnan starter på fredag og holder det gående til sent søndag ettermiddag. Randi pakker bilen med varer og utstyr og drar på torsdag for det er mye som skal ordnes å fikses før kundene kan strømme inn i markedshallen.

– Vi får jo tildelt en plass som er avgrenset med vegger. Disse kan være både gule, rød og svart, så da må vi male og vi må henge opp lys og sette fram varer og så videre. Det er en god del jobb før vi er klar, forteller Randi som er spent på årets martna.

– Det blir spennende å se hvordan konkurransen nå blir. Tidligere har regelen sagt at alt som selges skal være designet og produsert i Norge og at designeren skal være tilstede på standen. Nå har de åpnet for at produktene kan være produsert i andre land, bare de er designet i Norge.

– Så det kan bli en annen form for konkurranse. Jeg produserer kun en av hver kjole, til nød kan jeg lage den i tre ulike størrelser, men da er det med variasjoner som gjør at de ikke er helt like.