08.08.86 til 08.08.16 = 30 år

Jhohans er på dagen 8. august 2016, 30 år.

Det var på Selbufestivalen, fredag den 8. august i 1986 at Jhohans ble stiftet og det var Torstein Hope, Joar Endalsvoll, Rune Trondsetås, Aril Røttum og Øyvind Trondsetås som startet det hele.

Jhohans har siden oppstarten vært et begrep innen trøndersk dansemusikk og er omtalt som et av Trøndelags ledende danseband.

Jhohans 2

Som Malviknytt tidligere har skrevet om skal Jhohans ha jubileum med, 30 år på veien helgen 12. – 14. august.

Førstkommende torsdag, klokken 12:00, stenger billettsalget og Jhohans annonserer at det ikke vil bli solgt billetter ved inngangen.

Torstein Hope– Jeg har dessverre ikke siste dagers salg, men vi gjorde en opptelling sist uke og da var det 250 gjester på fredag og omlag 200 på lørdag. Men det er enda tid for etternølere å hiv seg rundt å kjøp billetter. For vi håper på finvær og at de som kommer tar med seg dansefoten og godt humør, sier Torstein Hope til Malviknytt.

Det er i år 20 år siden Morten Teigen, fra Hommelvik ble gitarist i dansebandet Jhohans. De 10 første årene, fra 1996 til 2006 var han fast gitarist i Jhohans og de 10 siste årene har han steppet inn ved behov.
Morten TeigenMorten Teigen er selvfølgelig invitert til jubileumet og skal igjen stå på scenen sammen med dansebandet.
– Det var jo kjempehyggelig å bli invitert til å delta på jubileumet selv om det er 10 år siden jeg sluttet som fast gitarist, sier Morten Teigen og legger til at han gleder seg veldig til helgen.