Laks og Granola

Etter at Malviknytt skrev saken om Malvikinger på Matfestivalen, kom det inn tips på flere sambygdinger som deltar på Trøndersk Matfestival i disse dager.

Malviknytt tok selvfølgelig nok en tur til matfestivalen og oppsøkte også de vi hadde fått tips om.

Yggdrasil
Einar B. Belboe og hans kone Unni bor i Hansensvingen på Vikhammer og har bedriften Yggdrasil Norge.
Yggdrasil selger sukker-saltet, renskåret og beinfri laksefilet som er einer-røkt på god gammeldags måte.
– Vi tilbyr røykalaks med smaksgaranti og den er fri for E-stoffer, røyksyre og Nitrit. Vacuumpakking benyttes ikke hos oss, og det benyttes selvfølgelig selvplukket einer og naturlig havsalt, forteller Einar B. Belboe når Malviknytt møter dem under Trøndersk Matfestival i Trondheim.

Yggdrasil har sesong hele året og deltar fast på Bondens marked , både i Trondheim og i regionen.

image

Lykkemat
Mia Therese Sollihaug er eier og innehaver av Lykkemat AS.
image
Mia er fra Grønberg, men bor i dag i Selbu sammen med sin mann og sine tre barn. Malviknytt møter Mia i salgsboden på Trøndersk matfestival. Lykkemat skriver på sin hjemmeside at bedriften tilbyr ren og ærlig mat, med økologiske, næringsrike og kortreiste råvarer.

– Jeg lanserte hovedproduktet, Granola under matfestivalen i fjor sommer. Da hadde jeg produsert 100 poser, som jeg delte ut som smaksprøver. Siden jeg bare bruker norske råvarer, kan det til tider være utfordrende å ha tilstrekkelig med gode råvarer, forteller Mia Therese Sollihaug og legger til at hun nå utvikler flere smaker og satser på en omsetning på 10 millioner innen fem år.
image