Matfestivalen starter i dag


I dag arrangeres for tolvte gang Trøndersk Matfestival i sentrum av Trondheim.

Matfestivalen varer frem til 6. august og har lokket 135 utstillere fra Midt-Norge til å delta. Temaet for årets matfestival er historisk mat.

Her blir det salg og profilering av matspesialiteter fra hav, sjø, land og fjell.

Samtidig arrangeres også Bryggerifestivalen med presentasjon av lokale bryggerier, smaksarenaer for mat og øl, nylanseringer, kurs og foredrag.

Fra Malvik skal Café Pæra delta for første gang med masse god og økologisk mat.

– Vi selger økologisk slush, speltvafler og økologiske eplekaker, forteller Sarmad Al-Saffar mellom alle kundene.

Speltvafler med rømme og syltetøy
Speltvafler med rømme og syltetøy

De har stand sammen med Rotvoll safteri som selger fruktsaft fra egen hage.

Målet med festivalen er å øke verdiskapinga innenfor matsektoren med utgangspunkt i råvarer og produkter fra Trøndelag. Her foregår salg og profilering av lokal mat i tillegg til at det har utviklet seg og blitt en arena hvor både nye produkter og matretter, sammen med gamle tradisjonsretter blir presentert.