Malvikinger på matfestivalen

I Trondheim sentrum er det stor aktivitet. Meter på meter av gatene rundt torvet er fylt av telt og folk så langt øyet kan se.

Det er Oi! Trøndersk Matfestival og men kan lett bli hensatt til stemningen og atmosfæren fra Europa og lignende matfestivaler. Kortreist lokalmat står på menyen sammen med øl som er brygget i nærområdene. Dessverre fant vi ikke noe mat eller øl som er produsert lokalt i Malvik, men vi møtte på mange Malvikinger som jobber med å selge sine produkter under årets festival.

Økologisk slush, eplekake og speltvafler.

image
Sarmad Al-Saffar, Bernadette Pohl og Mersije Ismajli Al-Saffar

Sarmad Al-Saffar fra Cafe Pæra på Midtsandtangen smilte fra øre til øre bak sin stand sammen med Rotvoll Safteri.

– Salget har gått strålende og vi får mange hyggelig tilbakemeldinger sier en travel cafevert mellom serveringene.

– Den eplekaken de har her er helt nydelig, sier en dame som akkurat har bestilt seg eplekake og kaffe.

– Da må jeg bare løpe å servere, sier den travle og blide Sarmad Al-Saffar fra Pæra.

 

 

 

Brus, sjokolade,kokebok og Is.

Mats Paulsen
Mats Paulsen

En veteran under matfestivalen er Mats Paulsen fra Hommelvik og gjengen bak Cielo is og sjokoladefabrikk. De har som vanlig med seg av Is og sjokolade, men nytt av året er sjefens kokebok og den nye brusen de har laget sammen med Norsk Mikrobruseri.

-Her er det fult trøkk, sier Mats, uten å ta pause i arbeidet og legger til at han er spent på foodtrucken fra Melt som står på Solsiden under matfestivalen.

 

 

Indian Tandori

IMG_7764
Iqbal Singh (t.h.) og Rafiqullah Shinwari

 

Iqbal Singh driver spisestedet Indian Tandori i Søndre gate i Trondheim og bor i Hommelvik.

Under matfestivalen står de på torvet og tilbyr kylling, vegetar og nan-brød som de steker i en ovn de har tatt med ut til festivalen.

 

 

 

IMG_7758
Purkhraj Vir, Dilra Kaur og Rafiqullah Shinwari

 

 

– Det har vært veldig bra respons og mange som stopper både for å smake og for å kjøpe, enten for å ta med eller de setter seg ned her, forteller Dilra Kaur som sammen med mamma Purkhraj Vir og Rafiqullah Shinwari har sin fule hyre med kunder som vil spise Indisk mat.

 

 

Ost og dans

DSC_0056Ved Skånaliseter Gårdsysteri sitt telt treffer vi sjefen sjøl, Svein Jørgen Håpnes som sammen med Bjørg J. Eigard fra Hommelvik ekspederer en lang og stadig like stor kø av kunder som både vil smake å kjøpe ost fra det lille ysteriet helt ved grensen til Børgefjell Nasjonalpark i Røyrvik kommune.

– Det hender seg vi tar oss en dans innimellom slagene på slike matfestivaler. Da lurer folk virkelig på hva som skjer her, sier en spøkefull og munter Svein Jørgen Håpnes.

– Det er travelt, men det er veldig artig, forteller Bjørg J. Eigard.

– Jeg tror ikke det blir tid til så mye som en tissepause før klokken 19:00, sier Svein mellom kundene.

Det er tydelig at Bjørg og Svein har mange faste kunder, og ikke minst meget god kunnskap om produktene de selger.

Skånaliseter Gårdsysteri lager mange typer geitost på en miljøvennlig og håndverksmessig måte.

Hvis du mener noe er feil i våre saker, eller du har mer informasjon om, setter vi i Malviknytt stor pris på å høre fra deg.