Politisk verksted på Sveian

Lørdag samles over 30 deltakere fra Senterpartiet i Trøndelag på «Sveiankonferansen» hos Ole Herman Sveian.

Der skal politikere fra hele Trøndelag diskutere politikk, høre om gründerskap og Trøndelags historie for å nevne noe.

– Vi har jo sommerfest for femte år på rad i kveld. I den forbindelse hadde jeg en ide i fjor om et lignende arrangement, men rakk ikke å få det til.

– Nå har vi invitert Senterpartifolk fra hele Trøndelag til dagens samling og over 30 har meldt seg, selv om det er ferietid, forteller Ole Herman Sveian.

Han har brukt de siste dagene til å rydde ut av låven og har fått hjelp fra Mari Bjørnstad til mat og drikke fra kjøkkenet.

Trøndelag, historien og mulighetene

Sveiankonferansen starter med at tidligere fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Arnt Frøseth skal dra forsamlingen gjennom Trøndelags historie på 30 minutter, før det blir paneldebatt.

– Vi har fått med Bjørn Arild Gran, ordfører i Steinkjer, Gunn Iversen Stokke, fylkesvaraordfører i Sør-Trøndelag og Gunnar Okstad, politisk journalist i Adresseavisen i et panel som skal debattere over temaet «Et nytt Trøndelag, utfordring og muligheter»

– Lederen av Malvik SP, Torkel Ystgård leder debatten og vi håper at deltakerne i salen også kaster seg med i diskusjonen, sier Ole Herman Sveian.

Gründerskap, valgkamp og lokaløl.

Etter paneldebatten vil konferansedeltakerne få møte gründeren Tony Jacobsen fra håndtverksbrenneriet Jacobsen & Svart i Trondheim.

– Fra Stortingen kommer SP-representanten Heidi Grene og foredrar om aktuelle politiske saker på riksplan hvor Senterpartiet har lyktes med å påvirke politisk. Nestleder av Senterpartiet, Anne Beate Kristiansen vil snakke om veien frem mot valget i 2017, forteller Ole Herman Sveian mens han gjør de sist forberedelsene før deltakerne kommer.

– Lokale musikere og sangere med Trude Bekkavik i spissen skal underholde før deltakerne får være med på ØL-kurs. Dit kommer Petter fra To rom & kjøkken i Trondheim og skal lose forsamlingen gjennom Trønderske ØL-sorter, sier Ole Herman Sveian.

ARNT FRØSETH
Arnt Frøseth innleder (Foto: Ole H. Sveian)
SVEIANKONFERANSEN
Lokal underholdning før politisk verksted (Foto: Ole Herman Sveian)
Debatten i gang (foto: Ole H. Sveian)
Debatten i gang (foto: Ole H. Sveian)