Ladestasjon på Malvik Senter

Allerede i månedsskiftet juli/august vil en ny hurtigladestasjon for el-biler være i drift ved Malvik Senter.

Det er energiselskapet Fortum som står bak etableringen som har skjedd i rekordfart.

– Det er tre uker siden vi kontaktet Malvik Senter og senterledelsen som var positiv til etableringen, forteller Gøran Vollan, som er prosjektleder i Fortum.

– Vi har ferdigstøpte moduler for ladestasjoner hvor det er klarert for trekking av kabler. Det viktigste er at det er nok strøm i nærheten og det er det jo her, knappe 20 meter unna en transformatorstasjon.

Fotballkamp ble katalysator

Ladestasjonen blir etablert i samarbeid med bilmerket Nissan som er en av sponsorene til supercupfinalen mellom Real Madrid og Sevilla på Lerkendal 9.august.

– Beliggenheten langs hovedvegen mellom Trondheim og Værnes er en av grunnene til at vi bygger ladestasjon her ved Malvik Senter.

– En annen grunn er at Nissan kommer til å ha mange el-biler i området i forbindelse med arrangementet og behovet for ladestasjoner er aktuelt både nå og fram i tid.

Ladestasjonen ved Malvik Senter vil kunne lade 4 biler samtidig, to på hurtiglading med 50 kWh og 2 med 22 kWh.

Positivt for senteret

DSC_8305Ved Malvik Senter er nyetableringen velkommen.

– Dette vil være et fint ekstratilbud til kundene som nå kan lade bilen mens de er inne å besøker senteret, sier senterleder Øyvind Slotterøy.

– Nå håper vi flere stopper og stikker innom oss, siden de kan få ladet el-bilen sin på parkeringsplassen utenfor senteret.