Gikk tom for roser, etter stort oppmøte

Over 100 markerte motstand mot terror.

I år er det fem år siden terrorangrepene 22. juli 2011 rammet Norge.

Dette ble også i år markert ved minnesmerket i Hommelvik. I følge partileder Anne S. Mostervik ble det utdelt over 100 roser, og enda var det visstnok ikke alle som fikk.

Minnesmerket står på hjørnet av Hommelvik kirkegård, ned mot Hommelvik sentrum. Minnesmerket er utformet av billedhuggeren Nico Widerberg og er et av 53 like minnesmerker, som står på 53 ulike steder i landet.

– Det kommer alltid til å være en markering ved minnesteinen i Malvik, hvert år den 22.juli. Dette er noe kommunene har forpliktet seg til når de takket ja til å motta minnestein, forteller leder i Malvik Arbeiderparti Anne S. Mostervik til Malviknytt og legger til at Malvik Arbeiderparti er blitt enige med kommunen om at Arbeiderpartiet, sammen med Hommelvik AUF skal står for selve arrangementet hvert år.

image

Partileder Anne S. Mostervik ønsket de fremmøtte velkommen og Estela Andreetta spilte gitar og sang «No Surprises» av Radiohead.

Sekretær i Hommelvik AUF, Helene Wean holdt en appell om sine tanker rundt terrorangrepet, hvordan det påvirker oss, og hvor viktig minnemarkeringen også vil være i årene fremover, før leder i AUF Sør-Trøndelag, Julie Indstad Hole hold tale hvor hun fortalte om de fem ungdommene fra fylket, som mistet livet.

– Vi sto sammen som nasjon, vi sto sammen i sorgen. Vi gjorde terroren til et angrep på oss alle sammen, sa fylkeslederen i AUF.

Varaordfører Ole Hermann Sveian, holdt tale om folkestyret, demokrati og menneskeverd.

– Vi må ta vare på verdiene, frihet, folkestyre og demokrati, sa varaordføreren før han la ned en krans, på vegne av Malvik kommune.

image

I tradisjon tro fikk alle de fremmøtte utdelt røde roser av Malvik Arbeiderparti, for å legge på minnesmerket. Framlaget avsluttet markeringen med sangen «Til ungdommen».

– Malvik Arbeiderparti synes det er viktig å samles sammen med innbyggerne til en markering av 22.juli hvert år. Antallet innbyggere som deltar i markeringa har vært stadig økende. I fjor var det var det om lag 90 som deltok, og i dag var det nok over 100 personer som deltok. Vi ser det da slik at innbyggerne også ønsker at denne dagen markeres forteller partileder Anne S. Mostervik til Malviknytt og legger til, vi skal aldri glemme.