80 konserter med The Boss

Det er nå under en uke igjen til Bruce Springsteen & The E Street Bands skal gjøre The River Tour Pluss i Granåsen.

Malviknytt har tidligere skrevet om Bjørn Gullseth og at The Boss er en livsstil. I april var det stor glede over at den store helten, Bruce Springsteen skulle komme til Trondheim i løpet av sommeren. Nå er det altså en liten uke igjen, og Bjørn har vært på hele fire konserter med The River Tour og Bruce Springsteen & The E Street Bands siden den gang. En på Wembley i London, en på Ullevål i Oslo og faktisk to konserter på AccorHotels Arena i Paris.

Nå til helgen setter Bjørn seg først på et fly til Oslo, for så å ta tog til Gøteborg. Han hadde nok egentlig ikke tenkt å ta turen til Gøteborg, for nok en konsert på turneen, The River Tour Pluss. Men det var ikke like stas at konserten i Granåsen ble konsert nummer 79 i rekken, som at det blir et aldri så lite jubileum med konsert nummer 80, tirsdag den 26. juli.

Førstkommende tirsdag er det altså klart for at Bjørn opplever konsert nummer 80 med  Bruce Springsteen. Den første konserten Bjørn var på, var i Gøteborg alt i 1985. Bruce Springsteen har totalt hatt 20 konserter i Norge, og Bjørn har vært på hele 17 av disse.

DSC_0059Det Bjørn er mest spent på når det gjelder konserten i Granåsen, er hvordan det trønderske publikumet vil fremstå.

– Jeg lurer på om det blir noe liv, sier Bjørn og forteller han nok syntes publikum i Norge er litt tyngre, og at det i utlandet koker av liv under konsertene.

Han er nok også spent på om kona til Bruce Springsteen, Patti Scialfa vil være med til Trondheim.
– Låtvalgene avhenger av om hun er med, for er hun med, så synger hun og Bruce sammen. Hun har en fantastisk stemme og konsertene er faktisk best når hun er med, forteller Bjørn.

Det er umulig å ikke bli imponert over den kunnskapen Bjørn Gullseth har når det kommer til Bruce Springsteen. Det er ført sirlig statistikk over alle konserter, hvilke sanger som spilles og når dem spilles.

– Slikt kan du få via sånne apper nå, men jeg vil fortsette å føre mine lister, forteller Bjørn og viser Malviknytt permer som inneholder store ark med mye statistikken.

Her viser Bjørn Gullseth frem arket, som viser 135 konserter og 230 låter fra perioden 2012 – 2013.

Bjørn har også en imponerende samling av ulike Bruce Springsteen effekter. Vi får komme på besøk hjemme hos han oppi Selbuvegen, hvor han forteller at stedet hans er omdøpt av kamerater til å hete «Gørhenget», Et navn, hentet fra Hans Rotmo og hans Bønder i solnedgang fra 2001.

Inne i huset er det ingen tvil om at det er Bruce Springsteen som opptar Bjørn. Her er det krus, capser, bilder og hylle på hylle med cd-er og bøker.

Cd-er er sortert, ikke bare i henhold til årstall men står også sortert etter dato.

– Det må jo være lett å finne frem til den cd-en jeg skal ha, sier Bjørn og legger til at han har en hylle her og et par hyller der, men at han langt fra satt frem alt han har.

Bjørn forteller, ganske så stolt at han nå har bestilt seg drikkeflaske fra USA. Han viser også frem ølbegerne som han kjøpte seg på konserten i Paris.

– Disse koppene går det ikke an å kjøpe, så jeg måtte kjøpe meg øl for å få dem, forteller Bjørn og legger til at han raskt ble oppfordret av venner til å kjøpe seg flest mulig, da han delte bilder via snapchat.

DSC_0057

Tirsdag i neste uke er det altså klart for at Bjørn skal oppleve konsert nummer 80 og The River Tour Pluss med Bruce Springsteen & The E Street Bands kommer til Granåsen.

– Vi finner fort ut hvordan konserten vil bli, men mest sannsynlig blir en Gratest Hit’s konsert med et par overraskelser. Håper selvfølgelig på noe uventet, men for de som er «førstereis» på konsert med Bruce Springsteen vil det nok være best med en Gratest Hit’s konsert, for da får folk høre sanger dem gjenkjenner. I Paris spilte Bruce Springsteen faktisk en sang som bare har vært spilt to ganger før. For meg er jo det stort, men for andre kan jo det være kjedelig, forteller Bjørn.

Bjørn har stor tro på Granåsen som konsertarena for Bruce Springsteen & The E Street Bands.

– Logistikk kan bli en liten utfordring, men arrangøren har imponert på Sverresborg i sommer. Det er 1100 som skal jobbe med vakthold, og det er til og med innleid vakter fra Oslo, forteller Bjørn.

Hvor Bruce Springsteen skal bo under oppholdet spekuleres det litt i. Bjørn mener det er tre alternativer og ser ikke bort fra at dem blir fordelt på ulike steder i byen. Han har god kunnskap også om de krav som stilles både til sikkerhet og til rømningsveier under et slikt opphold.

DSC_0014Før internett var det stort med fanblader av Bruce Springsteen. Det er utgitt 90 utgaver og Bjørn mangler kun 15 av disse.

– Det er umulig å få tak i disse nå, sier Bjørn og er nok litt skuffet over at hans samling ikke er komplett.

 

Malviknytt ønsker Bjørn en riktig god fornøyelse, både med tur og konsert i Gøteborg nå til helgen og til konsert i Granåsen på førstkommende tirsdag.

For som han her sier på videoen, det mangler noen billetter på veggen.