Klart for teltfest

For femte året på rad inviterer bandet SKA-frika og Magnus Teigseth Morken til Sommerfest på Sveian i Hommelvik lørdag 23.juli. Onsdag denne uken skal sirkusteltet settes opp.

Det er en avslappet og rolig festarrangør som møter oss for en kort prat om årets sommerfest på Sveian. De automatiske gressklipperne kjører om kapp på gresset som skal huse både fest-telt og campere førstkommende helg.

– Hvorfor sommerfest?

– Det startet for fem år siden da vi inviterte noen andre band hit og bygde en stor utescene. Året etter kjøpte vi teltet og da får vi jo bruk for det, forteller Magnus Teigseth Morken med et smil.

– Etterpå har det blitt en venne og venners vennefest, og vi har vært heldige med været.

– Onsdag er vi en 20 personer i sving med å sette opp teltet, så det er en liten venne og nabodugnad dette, forteller han.

Variert musikk

Det blir musikk fra mange sjangere og forskjellige band å høre under festivalen.

– Vi har både lokale band og orkester fra Trondheim og Stjørdal på plakaten i år. Bandet «Deadline» og Estela gjorde bra intrykk i UKM kommer, forteller Silje Sagmyr Werness fra SKA-frika.

– Bandet Stellar fra Stjørdal kommer direkte fra Jazzfestivalen i Molde og hit på Sveian. Trekkspillorkesteret Ælgligan har friskluft i belgen og gruppa Ælgesæter tramp & trøkk skaper liv.

Komplett bandliste kan du lese her.

Fest for alle

Sommerfesten på Sveian er åpen for alle i alle aldre.

– Vi stiller med varme griller så folk kan ha med grillmat selv. Vi har en liten kiosk hvor vi selger kaffe og vafler, det er veldig populært. Under forrige sommerfest gikk det med over 15 liter vaffelrøre, forteller Magnus Teigseth Morken.

– Det går rykter om at det skal lages mer i år.

IMG_7733

Selv om dette er en mini musikkfestival blir det hverken stort overskudd eller store overskrifter av arrangementet.

– Vi har tillatelse fra politiet til å arrangere fest. Så vidt vi vet har ikke de mottatt noen klager, men de følger med og det er bra, forteller Magnus.

Nå har de sendt ut nabovarsel.

– Vi sender ut varsel/invitasjon til naboene og mange av dem kommer ruslende en tur for å høre på musikken, snakke med kjentfolk og for å være med på festen. Det er for det meste bare trivsel.

– I tillegg til selve sirkusteltet som rommer 120-130 personer setter vi opp et stort partytelt hvor det settes ut bord og benker. Rundt om på området vil det være camping, med både campingvogner og telt, hvor både artister og publikum vil bo, forklarer Silje Sagmyr Werness.

– Det ryktes at det kommer publikum fra store deler av Trøndelag som for eksempel Kvam og Meråker i Nord-Trøndelag.

– Nå gleder vi oss til årets sommerfest på Sveian, vi tror dette blir helt topp i år også, sier Silje og Magnus fra SKA-frika.

Sommerfest med SKA-frika (Foto fra SKA-frika offisielle bandside)
Sommerfest med SKA-frika (Foto fra SKA-frika offisielle bandside)